Clasicii taitei al fresco pentru paste italieneasti proaspete!

Cuprins
Italienii au 2 tipuri de paste: proaspete sau uscate. Clasicele spaghete pe care le folosim in bucatarie sunt de obicei uscate si isi pierd mult din savoare; de aceea, o adevarata bucatareasa italianca iti va spune sa-ti pregatesti mereu pastele atunci cand vrei sa gatesti autentic. Fireste, dupa o autentica reteta de taitei italienesti!
Reteta: taitei italienesti autentici!
Ingrediente:
- 6 cani de faina alba
Preparare: |
1. Cerne faina si fa o gropita in mijlocul "movilei"; sparge ouale si varsa-le acolo. Bate ouale cu o furculita. Incorporeaza faina incepand de la baza movilei cu furculita pana cand aluatul din mijloc este omogen si stralucitor.
2. Incorporeaza usor faina din exteriorul gropitei spre centrul sau, framantand usor pana cand o masa de aluat se aduna si capata o noua consistenta. Framanta aluatul pana cand devine omgen; este posibil sa mai fie nevoie sa adaugi faina sau, dimpotriva, sa nu poti incorpora toata faina - depinde de umiditate si de dimensiunea oualor. Daca aluatul este lipicios, mai adauga faina.
3. Imparte aluatul rezultat in 3 portii, acopera cu folie de plastic sau pune intr-un bol pe care il rastorni cu fata in jos si lasa sa se odihneasca timp de 30 de minute.
4. Ruleaza aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si intinde o foaie foarte subtire, cate o portie pe rand. Acum esti gata sa incepi sa prepari taitei.
Italienii folosesc de obicei un dispozitiv special pentru a "produce" taitei. Daca nu dispui de o astfel de "masinarie" si vrei sa profiti de aceasta reteta de taitei proaspeti, poti "produce" taitei manual, cu multa rabdare si cu un sucitor. Ruleaza aluatul in foi foarte subtiri, apoi taie-l in fasii foarte subtiri, de dimensiunea dorita, cu ajutorul unui cutit foarte ascutit.


