Tarta cu spanac usor de facut
Cuprins
- Pentru umplutura, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru 2 tarte):
- Pentru blat, vei avea nevoie de:
- Cum procedezi pentru a prepara tarta cu spanac
- Prepararea aluatului
- Cum prepari umplutura de spanac
Spanacul este una dintre cele mai importante surse naturale de minerale, dar este bogat si in antioxidanti. In plus, el este o sursa fantastica de vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, K si E pentru organismul tau. Citeste si acest articol despre dieta cu spanac , ca sa vezi cum poti slabi intr-o maniera echilibrata!
Tarta cu spanac este un aliment usor de facut, care ii va asigura organismului tau o benefica sursa de antioxidanti si vitamine, iar poftei tale un rasfat pe masura.
Iata cum sa prepari tarta cu spanac care iti va incanta papilele gustative si va atrage laudele tuturor membrilor familiei!
Pentru umplutura, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru 2 tarte):
- 1 cana (250 g) crema de branza;
- 6 oua;
- 1 cana smantana sau lapte;
- 2 linguri de pesto;
- 2 fire de ceapa verde, tocate marunt;
- 2 linguri crema de hrean;
- 1 cana branza rasa;
- 6 capete de spanac proaspat (sau oricat de multe doresti);
- nucsoara, dupa gust.
Pentru blat, vei avea nevoie de:
- 2 cani de faina;
- putina sare;
- 150 g unt;
- 4 linguri apa rece.
Cum procedezi pentru a prepara tarta cu spanac
In primul rand, preincalzeste cuptorul la 200 de grade si pune hartie de copt in tavile in care urmeaza sa coci tartele.
Prepararea aluatului
Pentru a prepara aluatul tartei cu spanac, amesteca faina si sarea, apoi adauga untul si omogenizeaza. Pe rand, apoi, adauga cele patru linguri de apa rece. Dupa ce ai obtinut o coca omogena, taie-o in doua bucati pentru tartele tale si da-o 15 minute la frigider.
Dupa ce ai scos coca pentru tarta din frigider, asaz-o peste folia de copt din tava si pune peste ea boabe de orez sau de fasole, apoi da-o la cuptor, pana prinde o culoare aurie. In cele 15 minute cat are nevoie aluatul pentru a se coace, tu poti sa pregatesti umplutura.
Cum prepari umplutura de spanac
Intr-un castron adanc, amesteca ouale, crema de branza si smantana sau laptele (depinde ce ai ales pentru tarta ta cu spanac). Dupa ce le amesteci, adauga pesto, ceapa verde maruntita, branza rasa, spanacul si condimentele: sarea, piperul si nucsoara. Amesteca foarte bine aceste ingrediente, pana obtii un piure verde, omogen.
Scoate aluatul din cuptor, da boabele de fasole sau orez la o parte si pune piureul de spanac peste aluat. Da tarta la cuptor pentru inca 30 de minute, la o temperatura de 180 de grade.
Dupa ce tarta ta cu spanac s-a copt, imparte-o in felii triunghiulare si serveste-o fierbinte sau calduta.
Daca te hotarasti sa dai una dintre tarte la congelator, fa-o doar dupa ce aceasta s-a racit complet. Cand vrei sa o servesti, scoate-o din congelator cu o ora inainte. Pune tarta cu spanac intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor pentru 20 de minute. Cuptorul trebuie sa fie setat la o temperatura de 160 de grade.
Tarta cu spanac este foarte usor de facut si nu are nevoie de ingrediente foarte pretentioase. Asadar, spor la gatit si pofta buna!