Pernute picante de cartofi

Daca o sa le incercati sa aveti mare grija pentru ca nu o sa va dati seama cand le mancati. Sunt tare bune si picante si recunosc ca am mancat destule (nu spun cate) in timp ce le prajeam. Oricum nu am mancat nimic altceva toata ziua si nici nu mai mananc.
Ingrediente:
- 500 gr cartofi (cam 5 cartofi medii)
- 375 gr faina
- 2 oua
- 50 gr cascaval
- 50 gr unt
- susan
- curry
- praf usturoi
- piper
- sare
Punem cartofii le fiert in coaja sau curatati dar intregi. Dupa ce s-au fiert ii scoatem pe un fund de lemn (ii curatam de coaja) si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii dam pe razatoare.
Adaugam ouale, untul de la frigider si cascavalul dat si el prin razatoare, susanul, curry, praful de usturoi, sarea si piperul:
Le amestecam bine si apoi incepem sa adaugam faina treptat,
Mie mi-au intrat fix 375 gr faina dar se poate, in functie de tipul cartofului, aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.
Obtinem o biluta elastica,
O intindem in foaie de 0,5 cm pe planul de lucru infainat bine si apoi taiem cu ajutorul unei forme patratele sau romburi sau cerculete de aluat,
Le prajim intr-o tigaie de teflon in ulei abundent (cam 3 degete ulei).
Ele se vor umfla tare frumos, exact ca niste pernute mici,
Le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le asezam intr-un vas mare pt ca ies destul de multe,
Sunt tare bune si picante bine iar inauntru raman goale:
Se pot servi si reci.
Pofta buna!!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/
Alte subiecte care te-ar putea interesa:
Cosulete de cartofi cu ciuperci Champignon Preparate rapide, idei pentru criza de timp |


