Rețete delicioase
Înapoi la

Piept de pui cu parmezan la cuptor, rețeta de care te îndrăgostești pe loc

Piept de pui cu parmezan la cuptor, rețeta de care te îndrăgostești pe loc

Andreea Constantin

Cine nu iubește rețetele rapide, care nu te seacă de energie și nu îți răpesc mult timp? Pieptul de pui cu parmezan la cuptor este unul dintre acele delicii de care te îndrăgostești pe loc. Pe lângă faptul că se prepară rapid, fără să îți dea bătăi de cap, mai este și extrem de gustos. 

Pieptul de pui cu parmezan la cuptor este o rețetă pe care merită să o adaugi în repertoriul tău culinar și să o gătești când vrei să te răsfeți ori să îi impresionezi pe cei dragi. Doar imaginează-ți – carnea de pui suculentă și aromată acoperită de o crustă crocantă și apetisantă. Îți prezentăm în rândurile următoare de ce ingrediente ai nevoie și cum să pregătești cel mai bun piept de pui cu parmezan la cuptor. 

Timp de gătire: 40 de minute

Porții: 4

Dificultate: ușoară

Modalitate de preparare: cuptor

Ingrediente necesare pentru pieptul de pui cu parmezan la cuptor

- o caserolă de piept de pui Fragedo 

- două ouă

- 60g de făină

- 75g de pesmet

- 60g de parmezan

- ierburi aromate (rozmarin, oregano, etc)

- piper proaspăt măcinat

- 60 ml ulei de măsline

- sare

Cum se prepară pieptul de pui cu parmezan la cuptor

Pentru început, ai nevoie de trei boluri ori farfurii mai adânci pe masă. În primul pune făina, în al doilea bate ouăle, iar în al treilea pregătește mixul de parmezan, condimente și ierburi aromatice. Așadar, combină parmezan ras cu pesmet, sare, piper, rozmarin și oregano. Poți să folosești și alte ierburi aromatice care te inspiră în bucătărie. 

Asezonează pieptul de pui cu sare și piper, după care trece bucățile tăiate și ușor bătute prin făină, apoi prin ouăle amestecate, iar la final prin mixul de parmezan și pesmet. 

După ce sunt bine acoperite pe ambele părți, așază fâșiile de piept de pui într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, lăsând o mică distanță între ele. 

Introdu tava cu piept de pui și parmezan în cuptor timp de 20 de minute, până când carnea capătă o crustă aurie și devine ușor de pătruns. Servește imediat cu felii de lămâie și un pahar de vin alb.

Dacă ești în căutarea unei rețete rapide și gustoase, pieptul de pui cu parmezan la cuptor este exact ce ai nevoie pentru a-ți răsfăța papilele gustative.

Pieptul de pui cu parmezan - care este istoricul preparatului? 

Se spune că vinetele alla parmigiana (vinetele cu parmezan), o reţetă tradiţională din sudul Italiei, reprezintă sursa de inspirație pentru puiul cu parmezan. În America, preparatul a devenit popular în jurul anului 1958, iar prima referință din New York Times a fost făcută în 1962. În prezent, poate fi găsită în meniurile restaurantelor cu prescurtarea „Chicken Parm”, fiind servit cu paste ori ca sandwich.

Puiul cu parmezan este extrem de apreciat și în Australia, unde este elementul cheie din burger și este servit alături de chips-uri și salată. În Anglia rețeta este cunoscută sub denumirea de Parmo și este servită cu sos bechamel.

Pieptul de pui este cel mai popular ingredient al preparatului, însă în unele zone ale lumii se folosește carne de vită și se servește alături de bacon, șuncă, ouă și cartofi prăjiți.

Așadar, pieptul de pui cu parmezan poate fi atât o rețetă fină cu specific italienesc, cât și una de inspirație americană, în stil fast food. Tu decizi ce variantă culinară prepari astăzi. 

Surse foto: unsplash.com

Articolul urmator
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Ce sanse sunt sa te indragostesti vara aceasta?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa te indragostesti vara aceasta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.