Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Prăjitură de post cu nuci și gem, desertul care ne amintește de copilărie

Luni, 10.04.2017
de Roxana R
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prăjitură de post cu nuci și gem, desertul care ne amintește de copilărie

Caracteristici

Un desert delicios, ideal pentru perioada postului, sunt prăjiturile cu nuci și gem. Le poți prepara în mai multe feluri. Iată o rețetă foarte simplă, pe care o poți încerca și tu în aceste zile!

Prăjiturile cu nuci și gem de post trebuie să fie mici și crocante, în timp ce umplutura va rămâne moale. Conțin multe grăsimi și zahăr, dar, dacă vei consuma doar câteva, pot fi un desert perfect în perioada postului. Gustul delicios îți va aminti de prăjiturile făcute de bunica!

Iată care sunt valorile calorice. Două prăjiturele conțin 229 de calorii, 10 grame de grăsime, 34 de grame de carbohidrați, 3 grame de proteine, 93 de grame de sare și 1 gram de fibre.

Îți prezentăm mai jos o rețetă simplă, vegană, de prăjituri de post cu nuci și gem!

Ingrediente necesare pentru prăjituri de post cu nuci și gem

- 135 de grame de nuci măcinate;

- o ceașcă și jumătate de făină (250 de grame);

- 1 linguriță de praf de copt (6 grame);

- 2 grame de sare;

- 1 linguriță de amindon de porumb;

- 3/4 ceașcă de zahăr;

- 5 ml esență de vanilie;

- 120 de grame de gem (după preferințe);

- 108 grame de grăsime vegetală tartinabilă.

prajituri

Mod de preparare

  1. Amestecă într-un bol făina cu amidonul de porumb, praful de copt și sarea.

  2. În alt bol amestecă zahărul cu grăsimea tartinabilă și cu esența de vanilie.

  3. Adaugă nucile măcinate și amestecă totul, pentru a forma un aluat moale.

  4. Formează din aluat o minge, apoi aplatizează-l sub forma unui disc. Acoperă aluatul și lasă-l în frigider să se răcească, cel puțin o oră.

  5. Preîncălzește cuptorul.

  6. Unge cu grăsime câteva foi de hârtie de copt.

  7. Formează din aluat mici cocoloașe și pune-le pe hârtia de copt, câte 15-20 de bucăți.

  8. Apasă cu degetul mare în mijlocul fiecărui cocoloș, pentru a forma o mică adâncitură.

  9. Pune în această adâncitură o cantitate mică de gem.

  10. Lasă prăjiturile la copt 12-15 minute.

La final, trebuie să lași desertul să se răcească complet înainte de a-l servi! Iată cât de simplu este să prepari prăjituri de post cu nuci și gem, o gustare care îți aminti cu siguranță de copilărie! Încercă și tu această simplă rețetă, pentru a-i surprinde pe cei dragi în postul Paștelui! 

Vezi și Prăjitura dinte de negru, desertul pe care trebuie să îl încerci măcar o dată în viață!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!