Rețete delicioase
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Prăjituri pentru diabetici! Uite ce ai voie să mănânci dulce, dacă suferi de această afecțiune

Joi, 01.10.2020
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fără coacere
La frigider
Prăjituri pentru diabetici! Uite ce ai voie să mănânci dulce, dacă suferi de această afecțiune

Caracteristici

Diabetul e devenit una dintre bolile cel mai des întâlnite ale prezentului, afectând tot mai multe persoane. Caracterizată printr-un nivel crescut al glucozei în sânge, boala presupune unele restricții alimentare pe care mulți dintre noi le considerăm exagerat de severe. Din fericire, poți spune „adio” pericolelor cu aceste prăjituri pentru diabetici care apelează la inovație și fantezie culinare pentru gusturi divine.

Nu te mai gândi la prăjituri fade, care îți taie pofta de dulce, fiindcă specialitățile de mai jos sunt pur și simplu delicioase! Descoperă rețete de prăjituri pentru diabetici atât de bune, că nu o să îți vină să crezi că sunt atât de sănătoase! Pregătește-ți papilele gustative să fie surprinse!

Rețete de prăjituri pentru diabetici

Da, e posibil să fie și bune, și dulci, și sănătoase și aspectuoase, și totuși să nu îți crească glicemia până la cer! Iată ce îți recomandăm!

Carrot cake fără zahăr

Ne-am îndrăgostit de această prăjitură care asociază dulceața morcovului cu stafidele și siropul de agave. Firește că nimeni alta decât Jamila Cuisine nu putea pune la punct o asemenea desfătare a gusturilor. Descoperă în rândurile de mai jos filmulețul demonstrativ al unei rețete de prăjituri pentru diabetici!

Tartă cu cafea

Cafeaua e un răsfăț care nu ține cont de concentrația zahărului din sânge și care ne face viața mai frumoasă dimineață cu dimineață. Dacă o adori, descoperă o rețetă de tartă cu cafea magică în rândurile de mai jos!

Ingrediente:

  • 4 gălbenușuri
  • 8 albușuri
  • 1 cană de apă fierbinte
  • 2 căni de lapte degresat
  • ½ cană de amidon de porumb (100 g)
  • 2 linguri de cafea solubilă, dizolvată în ½ cană de apă fierbinte (30 g)
  • 2 linguri de îndulcitor pentru diabetici (30 g)

Modalitate de preparare:

  1. Începe prin a dizolva amidonul de porumb în laptele degresat.
  2. Bate ouăle cu îndulcitorul și insistă până ce vei obține un preparat omogen.
  3. Include în mix laptele cu amidonul de porumb, treptat, apoi adaugă cafeaua și apa.
  4. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  5. Toarnă amestecul în forme de budincă.
  6. Deasupra unui vas cu apă, coace la bain marie tartele cu cafea pentru diabetici.
  7. După ce s-au răcit, detașează tartele din forme.
  8. Pune la frigider timp de aproximativ 2 ore și servește cu conștiința împăcată.

Negresă pentru diabetici

Negresa este unul dintre deliciile noastre de suflet și tare ne-am mai bucurat când am aflat că există o rețetă special concepută pentru diabetici. Avem pentru tine o recomandare de negresă de ciocolată keto, fără gluten și fără zahăr, o tentație low carb care ține la siluetă și la glicemie. Nici nu o să îți dai seama de diferență!

Ingrediente:

  • ½ cană de apă
  • ½ cană de ulei
  • ¼ cană de iaurt grecesc
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 linguriță de pudră din semințe de in
  • ½ cană de făină de cocos
  • ½ cană de cacao
  • ½ cană de ștevie
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ cană de fulgi de ciocolată fără zahăr
  • ½ cană de nuci mărunțite

Modalitate de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează cu hârtie de copt și unt o tavă de aproximativ 20 de cm.
  2. Amestecă apa, uleiul, iaurtul, esența de vanilie și pudra de semințe de in și lasă să se așeze timp de 15 minute, pentru a facilita reacțiile chimice ce au loc datorită semințelor de in.
  3. După ce compoziția s-a îngroșat, adaugă făina, cacaua, ștevia, bicarbonatul de sodiu și sarea și amestecă până ce obții un preparat uniform.
  4. Este momentul să incluzi fulgii de ciocolată și nucile. Poți păstra niște fulgi de ciocolată pentru la pasul următor.
  5. Toarnă compoziția în tava tapetată și nivelează cu o lingură sau cu o spatulă. Acum poți include și fulgii de ciocolată rămași, la suprafața prăjiturii pentru diabetici.
  6. Pune la copt timp de 15-18 minute. Înainte de a servi, este recomandat să ții negresa la frigider timp de minimum 3 ore (ideal peste noapte), pentru ca prăjitura pentru diabetici să deprindă acea textură decadent de moale care ne place atât.

negresa

Pandișpan pentru diabetici

Ai fi crezut că o rețetă de pandișpan fără zahăr sau orice fel de îndulcitori poate fi atât de gustoasă? Noi am descoperit una care îți va lăsa gura apă! Completăm cu drag lista de rețete de prăjituri pentru diabetici cu acest desert minunat și pentru prichindei!

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 4 linguri de făină albă
  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 1 banană coaptă
  • ½ linguriță de pudră de vanilie
  • ½ linguriță de praf de copt bio
  • 200g de căpșuni

Modalitate de preparare:

  1. Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le pe acestea din urmă spumă.
  2. După ce ai pasat cu furculița banana, amestec-o cu gălbenușurile și cu uleiul de cocos.
  3. Mixează cele două compoziții, asigurându-te că le amesteci cu viteza cea mai mică de la mixer.
  4. Include făina, alături de praful de copt și de vanilie și continuă să amesteci, de data aceasta cu o lingură, folosind mișcări circulare, generoase, de jos în sus, ca să obții un amestec cât mai aerat.
  5. Tapetează o tavă de circa 20 de cm cu hârtie de copt și adaugă mixul în ea.
  6. Decorează cu căpșunile tăiate mărunt.
  7. Pune la cuptor, timp de o jumătate de oră sau până ce ai o minune de prăjitură pentru diabetici frumos rumenită.
  8. Lasă să se răcească și servește cu drag! Poftă bună!

Rețete de prăjituri cu stevie

Îți e ușor să uiți de zahăr atunci când descoperi ștevia. Considerat unul dintre cei mai buni și mai sănătoși îndulcitori, ștevia îți poate schimba viața și nu sunt doar vorbe mari atunci când suferi de diabet. Iată două rețete de prăjituri pentru diabetici pe bază de ștevie!

Fursecuri cu nuci

Ce poate fi mai bun decât o rețetă de fursecuri cu nuci? Minunate la cafea, la o gustare sau la micul dejun, iată cât de ușor se prepară!

Ingrediente:

  • 6 nuci tocate
  • Scorțișoară măcinată (după gust)
  • 2 linguri de whisky (opțional)
  • 250 g de brânză săracă în grăsimi sau ricotta degresată
  • 1 plic de gelatină fără arome (aproximativ 7 g)
  • 1 lingură de stafide 
  • 2 linguri de fulgi de ovăz (30 g)
  • 1 lingură de ștevie
  • 1 lingură de pudră de cacao fără zahăr (15 g)

Modalitate de preparare:

  1. Dacă ai optat pentru whiskey în această compoziție, începe prin a-l fierbe într-o cratiță timp de 1-2 minute.
  2. Amestecă brânza ricotta, pudra de cacao, nucile, stafidele, scorțișoara și ștevia, cu drag și poftă de dulce.
  3. Adaugă în acest mix whiskey-ul cald și apoi include gelatina, presărând-o pe deasupra.
  4. Mixează toate ingredientele și lasă apoi compoziția deoparte.
  5. Umezește ușor tava și pune-o la congelator pentru circa 10 minute.
  6. După ce e gata, adaugă și amestecul și pune-l la frigider pentru 3 ore.
  7. Taie fursecurile în formele dorite: nu e așa că sunt magice?

Spumă de banane și zmeură

E bogată în proteine și minunată pentru diabetici, așa că nu ai motive să nu te bucuri de ea cât de des te poftește inima.

zmeura

Ingrediente:

  • 2 albușuri de ouă pasteurizate
  • 1 linguriță de ștevie
  • 55 g de banană congelată
  • 50 g de zmeură congelată (sau orice alte fructe de pădure la alegere)
  • fructe de pădure proaspete (opțional)

Modalitate de preparare:

  1. Amestecă albușurile și ștevia până ce obții o compoziție tare. Ține cont că fermitatea mixului e esențială pentru o spumă catifelată, așa că nu precupeți niciun efort.
  2. Adaugă banana și zmeura. Mixează din nou până ce obții un preparat mătăsos și roz.
  3. Servește cu fructe de pădure proaspete.

Prăjitură pentru diabetici cu mere

Minunată pentru toamnă, dar gustoasă în orice alt anotimp, această rețetă de prăjituri pentru diabetici trebuie încercată măcar o dată. Îți garantăm că nu te vei mai sătura de ea!

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1/3 cană + 1 lingură de zahăr brun
  • 1 cană făină
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1/8 linguriță de sare
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • ¼ cană de lapte degresat
  • 2 mere medii mărunțite

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și apoi tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 de cm.
  2. Bate ouăle cu zahărul brun (fără lingura suplimentară) până ce obții un amestec cremos.
  3. Adaugă făina, bicarbonatul, sarea, scorțișoara și laptele și asigură-te că mixezi bine de tot.
  4. Include în acest preparat deja ademenitor jumătate din cantitatea de mere.
  5. Toarnă în tavă, nivelează și apoi adaugă și restul de mere, pentru decor. Presară pe deasupra și lingura de zahăr brun.
  6. Coace pentru 30-35 de minute sau până ce prăjitura ta pentru diabetici trece testul scobitorii.
  7. Servește cald, cu dragoste de viață.

ărajituta cu mere

Rețetă de tort pentru diabetici

Cine spune că diabeticii nu își pot serba ziua de naștere cu un tort de fructe decadent? Pasiunea noastră pentru rețeta de mai jos e mistuitoare!

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 1 ¾ cană de făină
  • 2 ouă mari
  • 6 linguri de unt nesărat
  • 1 cană de îndulcitor pentru diabetici
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 cană de lapte degresat
  • 1 lingură de oțet
  • 2 lingurițe de esență de vanilie

Pentru frosting-ul de ciocolată

  • 1 cană de cacao
  • ¾ cană de margarină
  • 1 linguriță de vanilie
  • 1 cană de sirop de arțar

Modalitate de preparare:

  1. Începe prin a amesteca oțetul cu laptele și lasă deoparte timp de 10 minute ca să se transforme în zer.
  2. După ce a expirat acest interval, amestecă cu o lingură.
  3. Încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  4. Amestecă făina, îndulcitorul, bicarbonatul, praful de copt și sarea până ce se omogenizează.
  5. Într-un bol separat, bate ouăle spumă, adaugă untul topit și apoi mixează până ce ai o compoziție cremoasă.
  6. Amestecă treptat cele două compoziții, începând cu o parte din mixul uscat și încheind tot cu el.
  7. Continuă cu vanilia.
  8. Toarnă amestecul în tavă.
  9. Coace pentru 30-40 de minute sau până ce treci testul scobitorii.
  10. Lasă să se răcească în tavă, timp de 20 de minute.
  11. Scoate preparatul din tavă și așteaptă să se răcească complet înainte de a-l tăia pe jumătate.
  12. Între timp, apucă-te să prepari crema de ciocolată. Pur și simplu amestecă toate ingredientele.
  13. Așterne un strat de cremă între cele două părți de tort și cu restul decorează.

Poftă bună!

Nu mai trebuie să îți faci griji că nu poți consuma deserturi când te lupți cu glicemia! Aceste prăjituri pentru diabetici sunt pur și simplu minunat de bune și de sănătoase!

Vezi aici și care sunt cei mai periculoși îndulcitori, pe care să îi eviți cu orice preț! Descoperă și care sunt semnele că poți suferi de prediabet!

Surse: Jamila Cuisine, Doza de Sănătate, Madeline.ro

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!