Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Eat Positive
Nu Skin

Pulled pork, cel mai bun preparat de street-food al momentului

Marţi, 28.08.2018
de Ana Munteanu
Timp de gătire:
45-60 minute
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Fierbere
Pulled pork, cel mai bun preparat de street-food al momentului

Caracteristici

Cu mâna pe inimă vă zic – nu știu cum de am trăit până acum fără să fi gustat din deliciul ăsta absolut! Din fericire pentru noi, gurmanzii carnivori, rețeta de pulled pork a prins o popularitate tot mai mare în ultima vreme, pe plan mondial. Iar la noi... nu este festival  - de muzică sau de street food - la care să mergi și la care mireasma-i îmbietoare să nu te îmbete de la distanță!

Ce este, de fapt, pulled pork

La bază, sandwich-ul pulled pork, unul dintre cele mai iubite preparate de street food la ora actuală, se face din pulpă sau spată de porc sau, dacă vreți să vă iasă și mai suculentă, din ceafă de porc. În ceea ce privește traducerea în limba română a denumirii rețetei... aici vine partea ușor dificilă, că oricum am traduce, nu va suna la fel de bine ca în limba engleză. În plus, tot mapamondul, dintr-un capăt în altul, a acceptat tacit varianta originală. Termenul de “pulled” (a sfâșia, a trage) vine de la felul în care se sfâșie carnea, după ce este preparată, pentru a se face sandwich-ul.

 pulled pork

Oricât de gustos ar fi cel de la festivaluri, restaurante etc., băgăm mâna în foc că nu se compară cu unul făcut acasă, de la zero, chiar de tine! Și cine mai potrivit să ne învețe să facem bunătatea asta decât un bucătar de renume?

Florin Cârnicianu ne învaţă să preparăm Pulled pork, deliciul american care a cucerit România

Pe lângă deja binecunoscutele cursuri de design, fashion, arte vizuale, organizare evenimente, grafică și proiectare, comunicare online&marketing, business&management și beauty, Atelierele ILBAH ies și în întâmpinarea celor care vor să se descurce ca un adevărat profesionist în bucătărie.

Astfel, intră în scenă nimeni altul decât Florin Cârnicianu. Trainer la cursul de bucătărie, Chef bucătar la Soiree-exclusive venue şi trainer la Cursul de Bucătar marca Atelierele ILBAH, acesta dezvăluie cursanților săi secretele bucătăriei şi ne arată cât de simplu e să pui pe masă preparate delicioase, simple şi rapide. Cu o experientă impresionantă în domeniul culinar, Florin Cârnicianu poate învăța și cel mai nepricepăut om într-ale bucătăriei cum să gătească asemenea unui adevărat profesionist.

Pentru a ne deschide apetitul pentru gătit, Florin Cârnicianu ne demonstrează, în cele ce urmează, cât de simplu este să faci, în confortul propriei bucătării, deliciul elogiat mai sus – pulled pork, cu o garnitură dumnezeiesc de bună - cartofi carbonara.

Ingrediente necesare pentru pulled pork cu cartofi carbonara

  • 1 ceapă
  • 4 bucăți brânză feliată
  • câteva fire de pătrunjel
  • 200 ml smântână de gătit
  • 2 ouă
  • sare și piper
  • 150-200 g parmezan
  • 700 ml sos barbeque
  • 3 felii groase de bacon
  • 3 chifle
  • 1,5-2 kg carne de porc
  • 2 cartofi medii
  • 3 castraveti murați medii
  • 1 salată verde

Cum se preparară pulled pork cu cartofi carbonara

  1. Se asezonează carnea cu sare și piper. Într-o tavă, se toarnă sosul barbeque, se pune carnea și se dă la cuptorul preîncălzit, la 140 grade Celsius, timp de 4 ore.
  2. Între timp, se pregătesc cartofii carbonara. Se taie baconul fâșii subțiri. Cartofii se curăță și se taie cubulețe. Ceapa se toacă julien și părunjelul mărunt. Se feliază castraveții murați subțire, pe lung.
  3. Se separă albușul de gălbenuș. Peste gălbenuș se toarnă smântâna și se rade parmezanul. Totul se omogenizează cu ajutorul unui tel.
  4. Cartofii se pun la fiert. Ceapa se pune la călit și, după ce devine ușor sticloasă, se pune și baconul deasupra.
  5. Se adaugă și cartofii peste ceapă și bacon, se amestecă ușor. Smântâna se toarnă deasupra, se asezonează cu sare și piper și se amestecă ușor.
  6. Se scoate carnea din cuptor. Cu ajutorul unor furculițe sau cu mâinile, se trage ușor dar ferm de ea, pentru a se desprinde fâșii. Se amestecă cu o parte din sosul care i-a servit drept marinadă.
  7. Pe un grătar încins se rumenesc chiflele și apoi se umplu: o frunză de salată, carne din belșug, o felie de brânză și câteva felii de castravete murat.
  8. Fiecare sandwich în parte se pune pe farfurie și se servește cu o porție sățioasă de cartofi carbonara. Într-o sosieră mică, se toarnă și 3-4 linguri din sosul în care a marinat carnea la cuptor.

Urmărește video-ul de mai jos pentru a-l vedea pe chef Florin Cârnicianu în acțiune și a vedea, cu ochii tăi, pas cu pas, cât de simplu este să prepari celor dragi o masă fantastic de bună - pulled pork cu cartofi carbonara.

 

Despre Atelierele ILBAH

De un lucru suntem sigure: acela că ne dorim să învăţăm pe tot parcursul vieţii! Este exact ceea ce ne oferă Atelierele Ilbah: cursuri de calificare profesională recunoscute la nivel naţional şi internaţional! Ai de toate pentru toate pasiunile: design, fashion, cooking cu talentatul Chef Florin Cârnicianu, organizare de evenimente, arte vizuale, grafică şi proiectare, comunicare online şi marketing, business, management şi beauty. Tot ce trebuie să faci pentru un viitor mai luminos este să accesezi ateliereleilbah.ro şi să... oferi şansei o şansă, aşa cum sună mottoul acestei şcoli „altfel”. Îţi garantăm că nu vei regreta!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!