Reteta de friganele: Un mic-dejun rapid si delicios

Reteta de friganele: Un mic-dejun rapid si delicios
Andreea Gluh, redactor
Marţi, 11.02.2014

Cuprins

Micul dejun ideal este delicios, rapid si satios. Atunci cand timpul nu iti permite sa pregatesti mai multe preparate pentru prima masa a zilei, opteaza pentru un fel de mancare care intruneste toate calitatile descrise anterior. Asadar, incearca reteta de friganele. Fie ca le servesti cu gem sau cu diverse sosuri dulci, fie ca iti plac friganelele cu cascaval, cu branza sau cu sunca, iata o gustare de dimineata pe care nu trebuie sa o ratezi.

Ingredientele necesare si modul de preparare a friganelelor

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 10 de minute

Timp total: 15 de minute

Metoda de preparare: prajire

Dificultatea retetei: scazuta

Pentru aceasta reteta ai nevoie de:

- patru oua;

- 10-12 felii de paine alba;

- 240 mililitri de lapte;

- un varf de cutit de sare;

- unt pentru tigaie;

- gem, branza, sunca sau orice alt ingredient, in functie de preferinte.

Incepe prin a bate ouale intr-un bol, apoi amesteca-le cu laptele si cu sarea. Inmoaie fiecare felie de paine in mixul rezultat. Pune feliile in tigaia incinsa, in untul topit. Lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi pune-le pe o farfurie si serveste-le cu garnitura dorita.

Pofta buna!

Incearca si tu reteta de friganele, pentru a avea un mic dejun rapid si gustos. Faptul ca poti combina friganelele cu orice alt ingredient dulce sau sarat le transforma intr-un preparat de al carui gust nu te poti plictisi.

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe