Reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz
Cuprins
- Ingredientele de care ai nevoie
- Cu ce dai un plus de savoare fursecurilor cu ovaz
- Cum obtii fursecuri delicioase din fulgi de ovaz
Fursecurile cu fulgi de ovaz sunt cel mai simplu de facut tip de fursecuri din lume. In plus, sunt mult mai sanatoase decat acelea din comert si au un gust aparte pe care, dupa ce il vei incerca, nu il vei mai abandona in favoarea fursecurilor obisnuite. Uite cum prepari repede si bine delicioasele fursecuri cu ovaz.
Ingredientele de care ai nevoie
- 150 g unt la temperatura camerei;
- 100 g faina
- ½ lingurita praf de copt;
- 200 g fulgi de ovaz;
- zahar, dupa gust (sunt foarte bune si fara zahar);
- 1 ou.
Cu ce dai un plus de savoare fursecurilor cu ovaz
In cazul in care un simplu fursec cu ovaz nu te multumeste, afla ca poti adauga o multime de alte ingrediente in compozitie pentru a face reteta intocmai pe placul tau. Uite cateva recomandari:
- nuca de cocos,
- seminte de floarea soarelui,
- fructe confiate,
- bucatele de ciocolata,
- o banana sau un mar pasat,
- o lingurita de ness,
- scortisoara,
- miere.
Cum obtii fursecuri delicioase din fulgi de ovaz
Foarte repede, evident. Incingi cuptorul la 170 de grade C si apoi te apuci de prajiturit. Amesteci intai faina cu praful de copt si, separat, untul cu oul, apoi le mixezi pe toate, adaugand fulgii de ovaz si, dupa gust, celelalte ingrediente. Important este sa obtii o coca foarte consistenta, pe care sa o imparti in bilute pe care sa le modelezi in palma dupa bunul plac. Odata modelate, le asezi in tava de cuptor peste foaia de copt si le lasi la copt pentru 15 minute.
De servit, fursecurile cu ovaz se servesc atat calde, cat si reci. Le poti pune langa ceai, lapte sau cafea, le poti manca alaturi de iaurt sau fructe, pentru a avea o masa mai sanatoasa, dar dulce, sau le poti unge cu dulceata sau crema de ciocolata si servi cu diverse bauturi.
O alta varianta de preparare a fursecurilor cu ovaz, una si mai simpla, consta in pasarea a 3 banane coapte bine si amestecarea lor cu o cana de ovaz si nuci, stafide sau ciocolata (dupa gustul tau), apoi coacerea lor in cuptor pentru un sfert de ora. Atat.
Ai doua variante ademenitoare de a prepara minunatele fursecuri cu fulgi de ovaz, asa ca nu iti mai ramane decat sa te apuci. Spor la prajiturit si pofta buna!