Reteta dietetica: Piept de pui cu branzeturi aromate, la cuptor
Caracteristici
- Rețete de slăbit
- Prânz
- Cină
Inca de la sfarsitul saptamanii trecute, Diva Hair a lansat o noua categorie "Culinar". Aici vei gasi o multime de retete delicioase realizate de Laura Laurentiu: "Sunt timisoreanca, m-am nascut in acest oras cu influente multiculturale, pentru ca banatenii pot fi deopotriva romani, germani, sarbi sau maghiari, dar inaintea de toate banateni.
Profesia mea este una liberala - sunt artist liber profesionist - interpreta de muzica populara banateana.
Pasiunea pentru bucatarie o mostenesc din familie - surorile si fratele meu sunt de asemenea bucatari talentati, fara ca vreunul ditnre noi sa fi facut din aceasta pasiune o profesie."
Laura are propriul blog cu retete delicioase: http://cuinabanateana.blogspot.com/. Probabil te intrebi de unde vine aceasta denumire. Laura ne-a explicat: "Cuina este un regionalism banatean si este acel loc al casei unde se produc zilnic magie, culoare si arome - este bucataria. Bucataria banateana este una cosmopolita, care a adunat, in veacuri, retete ale tuturor etniilor ce au trait si traiesc aici - romanii banateni, sarbi, germani sau maghiari - si care s-au slefuit in creuzetul experientei a generatii de banatence cu suflet si pasiune, gospodine prin excelenta, care si-au rasfatat gloata (copiii, familia) si gostii(musafirii) cu delicii create in cuina lor. Va invit cu drag in cuina mea - locul pe care il iubesc cel mai mult de pe pamant - sa va pun pe masa tot ce am mai bun. Dorin?a mea este de a impartasi retete traditionale, dar ai moderne sau internationale, pentru ca, la fel cu oricare banatean, sunt deschisa la tot ce e nou si inedit." Acestea fiind spuse, te invit sa incerci una din multele retete pe care Laura ti le recomanda: Piept de pui cu branzeturi aromate, la cuptor |
Inedita este nu neaparat reteta, ci metoda de preparare. Noi, fetele, mai tinem si cate o dieta, din cand in cand si parca nu e usor sa renuntam la chiar tot ceea ce ne place. De fapt, infometarea si privarea de anumite substante nu este deloc benefica pentru organismul nostru (ma refer la genul de "diete de staruri" care ne recomanda sa scoatem din alimentatie in totalitate glucidele sau lipidele - si acestea au rolul lor in metabolism, totul este sa fie consumate cu masura si sa fim atente la calitatea acestora).
Desigur, look-ul meu dovedeste deplin ca nu sunt chiar o experta in ale dietelor - adevarul este ca m-as pricepe, poate, dar sunt o mare gurmanda.
In fine, iti propun o metoda de preparare a pieptului de pui (carne slaba, calduros recomandata de orice dietetician) care iti permite sa obtii o crusta crocanta, savuroasa, fara a ineca preparatul intr-o baie de ulei incins. Prin aceeasi metoda poti, de exemplu, prepara un cordon bleu cu un continut mult diminuat de calorii.
Reteta mea:
Pentru a o prepara ai nevoie de:
- 4 bucati de piept de pui pregatite ca pentru snitel, aplatizate pana la o grosime de 2 mm, condimentate cu sare (mai putina, ca de, suntem la dieta si sarea retine apa in tesuturi!), cu piper si rozmarin;
- 2 linguri de maioneza de casa, facuta cu ulei de masline (fara colesterol);
- pesmet (eu l-am imbogatit cu fulgi de porumb zdrobiti si cu seminte de susan);
- 80 de grame de cascaval;
- verdeturi si ierburi aromate dintre cele care va plac cel mai mult: patrunjel, marar, menta, coriandru - combinatia preferata;
- 2 rosioare cherry.
Cascavalul si verdeturile se dau la blender:
Pasta aromata obtinuta se imparte in patru, cu ajutorul mainilor dam fiecarui sfert o forma lunguiata si o asezam pe cate o bucata de piept de pui, alaturi de doua sferturi de rosioare cherry:
Se pliaza pieptul de pui astfel incat sa acopere bine umplutura si se fixeaza cu scobitori:
Fiecare bucata se tavaleste prin maioneza astfel incat sa fie acoperita peste tot, fara a se incarca excesiv, se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt:
Se introduc in cuptorul preincins la 220 de grade, pentru 10-15 minute.
Sunt savuroase si crocante, se sevesc cu ce garnitura preferi, salate de tot felul sau sosuri. La noi acasa, persoana care are aproape doi metri, mananca orice si nu se ingrasa deloc, a mancat asa cum se poate vedea in poza de mai jos, cu orez cu legume si salata (si s-a declarat foarte satisfacut, nu i-a lipsit nimic) iar fetele asa ca in prima poza, doar cu salata de varza, rosioare si o lingura de guacamole, dar de asemenea a fost foarte bun si satios:
Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://cuinabanateana.blogspot.com/
Alte articole care te-ar putea interesa: Desertul tau cu migdale: Prajitura Amanda Subiecte de pe forum: Ce mai gatim? |