Salata de creveti

Salata de creveti
Edda Bild
Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

La France...Je l'aime du fond du coeur! Ii ador muzica, limba, arta, moda, stilul de viata...si mai are rost sa-ti reamintesc de infinita bucatarie frantuzeasca? Cuvintele nu pot descrie urmatoarea salata de creveti frantuzeasca...bine, poate "parfait"!

Salata de creveti frantuzeasca

Salata de creveti

Ingrediente:

Pentru vinegrette:

- 6 catei de usturoi, taiati in jumatati
- 2/3 de cana de supa de pui
- un sfert de cana de busuioc proaspat, tocat
- un sfert de cana de patrunjel proaspat, tocat
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 2 linguri de otet cu tarhon (otetul balsamic este la fel de potrivit)
- 2 linguri de ulei de masline extra-virgin
- 2 lingurite de mustar Dijon
- jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat

Pentru salata de creveti frantuzeasca:

- 1 kg de creveti mari, curatati si decorticati
- 12 cartofi noi / roz mici (cam 300-350 g)
- 250 g fasole verde
- 5 cani de diferite tipuri de salata
- 4 cani de salata verde rupta in fasii
- o cana de felii de ardei gras rosu
- 3 rosii medii, taiate in cate 6 parti
- o conserva de "inimi" de anghinare , scurse (cam 350 g)
- 3 oua mari, fierte tari, feliate in sferturi
- jumatate de cana de masline nicoise
- 2 linguri de capere

Preparare:

Pentru a prepara sosul, zdrobeste usturoiul pana obtii o pasta si apoi, cu ajutorul blenderului, incorporeaza restul de 7 ingrediente pana cand sunt omogenizate.

Pentru a prepara salata, amesteca 2 linguri de sos cu crevetii, intr-o punga mare sigilabila, apoi lasa la marinat la frigider timp de 20 de minute, intorcand punga din cand in cand pentru a acoperi crevetii.

Pune cartofii la fiert intr-un vas cu multa apa si gateste-i timp de 8 minute. Adauga fasolea verde si gateste timp de inca 2 minute. Scurge si clateste cu apa rece, apoi scurge din nou. Taie cartofii in cubulete si lasa deoparte.

Incalzeste o tigaie de tip gril la foc mediu si toarna un pic de ulei. Scoate crevetii din punga, arunca marinata si prajeste-i timp de 3 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt gata.

Ameteca fasolea verde, cartofii, plantele verzi, ardeiul gras, rosiile si anghinarea intr-un bol mare. Adauga restul de sos si amesteca usor pentru a acoperi toate ingredientele. Pune salata pe un platou, aranjeaza deasupra crevetii, ouale si presara cu masline si capere.

Serveste imediat si delecteaza-te cu aceasta consistenta particica din inegalabila bucatarie a Frantei, salata de creveti cu mii de arome imbietoare. Simplement delicieuse!

 
Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 26.05.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe