Salata de fructe – un deliciu estival

Salata de fructe – un deliciu estival
Viorica Ghinea, redactor
Vineri, 21.06.2013

Cuprins

Profita din plin de fructele de sezon si rasfata-te cu o salata de fructe delicioasa si fresh. O multitudine de vitamine si arome ademenitoare te asteapta intr-un singur bol.

Afla cum poti sa prepari o salata de fructe cu arome estivale!

Timp de pregatire: 15-20 de minute
Dificultatea retetei:
redusa
Cantitate:
4-6 portii

salata de fructe de vara
Sursa foto: modernbeet.com  

Ingrediente necesare

- un sfert de kg de cirese
- 250 g de capsiuni
- 125 g de zmeura
- o felie sau doua de pepene verde
- doua lamai/lime
- doua linguri de zahar pudra
- frunze de menta proaspata

Iata cum poti sa prepari salata de fructe

Spala bine fructele, apoi pregateste-le pentru salata. Daca doresti, poti sa indepartezi samburii cireselor, dupa care pune-le intr-un castron mare. Taie capsunile in doua si pune-le in castron, apoi adauga si zmeura. Curata coaja verde a pepenelui, apoi indeparteaza-i semintele. Il poti taia in cubulete sau poti sa folosesti o lingura de inghetata pentru a forma bile. Dupa ce ai pus toate fructele in bol, amesteca in alt recipient zaharul pudra si frunzele de menta taiate marunt. Freaca bine cele doua ingrediente, pentru ca aromele trebuie sa se intrepatrunda.

Presara deasupra fructelor jumatate din cantitatea de zahar amestecat cu menta si stoarce sucul de la o lamaie. Amesteca usor ingredientele, apoi presara deasupra zaharul ramas si taie felii de lamaie pentru decor. Poti sa pastrezi salata de fructe la frigider inainte de servire. Optional, poti sa adaugi si frisca atunci cand o servesti.

Reteta de salata de fructe este usor de pregatit si ofera multe beneficii organismului, datorita continutului mare de vitamine. Efectul revigorant al fructelor te va binedispune instant, indiferent de moment.

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Vineri, 21.06.2013
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 21.06.2013
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Vineri, 21.06.2013
Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe