Salata de naut cu ton- ce trebuie sa stii
Nautul, ingredientul de baza pentru celebrul hummus libanez, va avea un gust autentic daca il asezonezi cu cateva fire de patrunjel tocat fin. Un alt preparat care merge foarte bine combinat este pasta de susan (tahini). Aceasta poate fi preparata acasa sau poate fi la fel de bine achizitionata din comert. Iar acelasi lucru este valabil si in cazul nautului. Il poti fierba acasa, ori, daca timpul nu iti permite, il poti cumpara direct la conserva. De asemenea, pentru cei care prefera muraturile, aceasta salata va fi pe placul lor, deoarece pot adauga cateva felii de castravti murati sau orice alte legume.
Avantajul salatelor este acela ca nu trebuie urmate cu strictete. Dozajul ingredientelor din reteta este pur orientativ, iar unele alimente pot fi foarte usor inlocuite cu altele.
Salata de naut cu ton-preparare
Ingredinte:
- o cana de naut;
- o conserva simpla de ton;
- o legatura de patrunjel;
- castraveti murati/in otet;
- tahini (pasta de susan);
- sare si piper dupa gust.
Optional se mai pot adauga ceapa, rosii, funze de menta, usturoi, ulei (orice tip de ulei preferati) sau zeama de lamaie (aceasta din urma se pune in cazul in care nu se folosesc muraturi la salata).
Preparare:
1. Se taie fin patrunjelul si castravetii, dupa care se scurge zeama lasata se acestia din urma.
2. Nautul se clateste bine de cateva ori, apoi se adauga intr-un castron mare alaturi de castraveti si patrunjel si se amesteca.
3. Se adauga tonul maruntit si pasta de susan si se amesteca din nou.
4. La final, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust
Astfel, veti reusi sa faceti o salata rapida si satioasa, numai buna pentru zilele toride de vara. Simpla si sanatoasa, salata de ton cu naut va fi pe placul tau si al celor pe care ii inviti la masa.
Tu ce salate preferi sa faci pe timp de vara?
Sursa foto: eat-yourself-skinny.com