Rețete delicioase
Înapoi la

Salata de naut cu ton

Salata de naut cu ton

Diana Solomon

In aceasta perioada, salatele sunt potrivite ca feluri pricipale. Sanatoase, usoare si racoritoare, acestea au avantajul ca se prepara rapid si nu este nevoie sa fi nici vreun masterchef. Iar daca vrei ca salata sa fie mai satioasa, pe langa legume, iti recomandam sa adaugi carne de pui sau peste. Tonul, de exemplu, este cel mai des folosit la prepararea salatei de tip mediteranean. Fie ca il folosesti din conserva sau il cumperi proaspat, acesta va fi un adevarat deliciu. Si daca vrei ca masa ta sa fie una sanatoasa, iti recomandam folosirea nautului. Iar daca nu stii ce ingredinte sa mai adaugi pentru ca salata sa fie exact ca la carte, inspira-te din reteta de mai jos pentru o salata de naut cu ton.

Salata de naut cu ton- ce trebuie sa stii

Nautul, ingredientul de baza pentru celebrul hummus libanez, va avea un gust autentic daca il asezonezi cu cateva fire de patrunjel tocat fin. Un alt preparat care merge foarte bine combinat este pasta de susan (tahini). Aceasta poate fi preparata acasa sau poate fi la fel de bine achizitionata din comert. Iar acelasi lucru este valabil si in cazul nautului. Il poti fierba acasa, ori, daca timpul nu iti permite, il poti cumpara direct la conserva. De asemenea, pentru cei care prefera muraturile, aceasta salata va fi pe placul lor, deoarece pot adauga cateva felii de castravti murati sau orice alte legume.

Avantajul salatelor este acela ca nu trebuie urmate cu strictete. Dozajul ingredientelor din reteta este pur orientativ, iar unele alimente pot fi foarte usor inlocuite cu altele.

Salata de naut cu ton-preparare

Ingredinte:
- o cana de naut;
- o conserva simpla de ton;
- o legatura de patrunjel;
- castraveti murati/in otet;
- tahini (pasta de susan);
- sare si piper dupa gust.

Optional se mai pot adauga ceapa, rosii, funze de menta, usturoi, ulei (orice tip de ulei preferati) sau zeama de lamaie (aceasta din urma se pune in cazul in care nu se folosesc muraturi la salata).

Preparare:

1. Se taie fin patrunjelul si castravetii, dupa care se scurge zeama lasata se acestia din urma.

2. Nautul se clateste bine de cateva ori, apoi se adauga intr-un castron mare alaturi de castraveti si patrunjel si se amesteca.

3. Se adauga tonul maruntit si pasta de susan si se amesteca din nou.

4. La final, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust

Astfel, veti reusi sa faceti o salata rapida si satioasa, numai buna pentru zilele toride de vara. Simpla si sanatoasa, salata de ton cu naut va fi pe placul tau si al celor pe care ii inviti la masa.

Tu ce salate preferi sa faci pe timp de vara?

Sursa foto: eat-yourself-skinny.com

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.