Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Mancare rafinata: salata frantuzeasca

Ana Maria Stroe

Pana in momentul de fata, nu cred ca am intalnit mancare mai rafinata decat cea frantuzeasca. Si asta pentru ca specialitatile frantuzesti intotdeauna contin o combinatie pur si simplu perfecta de ingrediente. Niciodata prea greoaie, niciodata prea usoara, ci exact asa cum iti trebuie, Exact mancarea pe care ti-o doresti in acel moment. Pentru a te putea bucura si tu de aceste delicii, iti propun pentru astazi o salata frantuzeasca. Iti va placea!

Cum se prepara salata frantuzeasca?

Ce ma atrage cel mai mult la aceste tipuri de mancare, este faptul ca, intotdeauna la prima vedere am impresia ca nu poate iesi nimic bun din acea combinatie de ingrediente. Am indraznit totusi sa prepar cateva retete frantuzesti si am avut placuta surpriza sa observ ca m-am inselat. Partea cea mai frumoasa este ca poti jongla foarte mult cu ingredientele. De aceea probabil vei gasi mai multe variante de salata frantuzeasca. Iata insa care sunt ingredientele necesare pentru salata noastra:

- 500 gr cartofi
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 bucati somon afumat
- zeama de la o lamaie stoarsa
- un morcov
- doua oua
- un pahar de vin alb
- sare, piper, ulei

Salata frantuzeasca

Ca sa fiu sincera, cand am descoperit aceasta reteta de salata frantuzeasca, nici nu ma asteptam sa lipseasca un ingredient atat de des folosit precum vinul. Si, iata ca nici de aceasta data nu va lipsi.

Delicatete intr-o salata frantuzeasca

Mai intai trebuie sa fierbi cartofii. Indicat este sa ii fierbi in coaja, exact ca pentru salata orientala pentru ca apoi sa ii poti taia felii pentru a nu se farama. Asadar, fierbe cartofii in coaja. Fierbe si morcovul si taie-le pe toate felii. Pune-le intr-un bol si adauga ceapa tocata si usturoiul pisat. Pune sare si piper dupa gust si toarna peste cartofi paharul de vin. Salata trebuie lasata macar o jumatate de ora, pentru ca celelalte ingrediente sa absoarba din gustul si aroma vinului. Intre timp, intr-un castronel pune zeama de lamaie si uleiul si amesteca-le bine. Ouale trebuie puse la fiert. Vom avea nevoie de oua fierte tare, asadar regula va fi ca ouale sa ramana in apa inca cinci minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Adauga somonul, ouale fierte si taiate felii, dupa care toarna sosul obtinut peste cartofi si amesteca totul.  

Salata frantuzeasca

Salata poate fi servita ca garnitura, sau o poti savura pur si simplu la o masa...sau doua...sau trei. Depinde cat de mult iti va placea aceasta salata frantuzeasca. Dar eu cred ca iti va placea foarte mult. 

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Friptura de vanat cu ciuperci si sos de vin

Reteta traditionala de gem de nuci verzi

Racoreste-te in zilele toride cu o ciorba de loboda rosie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (61)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    divadeli
    5 octombrie 2010 16:04

    mmmmmmmm zehr gut!!!!!!!!1

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!