Salata de peste afumat

Salata de peste afumat
Alexandra Machitescu
Miercuri, 19.05.2010

Cuprins

Daca vrei o salata care sa fie cu adevarat gustoasa, trebuie neaparat sa gatesti o salata de peste afumat. Iata o reteta pe care o stiu din multele mele vacante petrecute in Delta Dunarii si cu care nu poti da gres niciodata.

Salata de peste afumat - delicioasa si apetisanta

Salata peste

Ingrediente pentru salata peste:
- 2 bucati de peste afumat
- 4 cepe rosii
- 15 masline negre
- 2 cartofi
- zeama de la o lamaie
- sare
- patrunjel

Cum prepari salata peste afumat?

Salata de peste

1. Pestele il cureti bine de pielita si de oase, apoi il tai in bucatele mici.
2. Ceapa o cureti si o tai rondele, pui este ea sare din belsug si lasi la inmuiat.
3. Cartofii ii cureti, ii tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare.
4. Cand cartofii s-au fiert, ii scurgi bine de apa si ii amesteci cu ceapa.
5. Peste acest amestec adaugi pestele afumat si amesteci bine.
6. Deasupra adaugi maslinele (eu le curat intotdeauna de samburi dar poti sa le lasi si intregi).
7. Acum pui zeama de lamaie si patrunjelul tocat si amesteci bine.

Reteta originala de salata de peste pe care o stiu se prepara cu scrumbie afumata. Totusi, cum scrumbia nu se gaseste tot timpul anului, o inlocuiesc deseori cu macrou sau cu hering.

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 19.05.2010
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Miercuri, 19.05.2010
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (10)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe