Sirop de capsuni: un topping delicios

Sirop de capsuni: un topping delicios
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 18.06.2014

Cuprins

Ce poate merge mai bine cu un cheesecake sau cu inghetata decat un topping racoritor si savuros, din fructe? Iata reteta pentru siropul de capsuni, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!

Cum sa faci sirop de capsuni

Ingrediente:

- 500 g capsuni proaspete;
- 100 g zahar;
- o lingura de esenta de vanilie.

Mod de preparare:

1. Se spala capsunile si se curata de codite si frunze, apoi se taie in jumatati sau mai marunt, dupa preferinte.

2. Fructele se pun intr-o tigaie mare, alaturi de zahar, pe foc mediu, amestecand ocazional. Se lasa pe foc pana siropul devine gros. Optional, poti sa zdrobesti cateva capsuni, pentru ca gustul sa fie mai patrunzator.

3. Vanilia se adauga dupa ce se raceste putin siropul, deoarece se evapora la caldura mare.

4. Pentru o consistenta mai fina, se pune intr-un blender o treime din sirop si se mixeaza, apoi se amesteca inapoi cu restul compozitiei. Se stocheaza la frigider si se serveste rece, peste prajituri sau inghetata.

Pofta buna!

Odata ce descoperi savoarea acestui sirop de capsuni, va deveni un preparat nelipsit din casa ta, care va ajuta ca deserturile sa fie cu atat mai gustoase!

Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Ne găsești pe