Sos de avocado

Sos de avocado
Edda Bild
Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

Peru imbina istorie, culoare si magie intr-un taram in care serpi cu pene intruchipeaza zei si unde piramide misterioase incearca sa se apropie de cer...intr-un astfel de decor mistic, culori vii rasar nestingherite si verdele naprasnic coboara in farfuriile pasionatilor: un fabulos sos de avocado, mandria Peru-ului!

Sos de avocado peruvian

Sos avocado
Ingrediente:

- 3 fructe de avocado
- 1 legatura mica de coriandru
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute (jalapeno)
- zeama de la o lamaie
- 2 tomatillo (legume verzi, similare unor rosii necoapte, din America Centrala, cu o aroma foarte pregnanta. Daca nu gasesti, foloseste gogonele verzi)
- o cana de salata verde (poti folosi salata iceberg)
- o ceapa alba mica
- jumatate de cana de apa
- 2-3 linguri de sare
- o lingura de ulei
- un blender

Preparare:

Imparte 2 dintre fructele de avocado in jumatate, scoate samburele si pune pulpa (fara coaja) in blender. Adauga cateii de usturoi, jumatate din ceapa, jumatate din coriandru, o tomatillo, jumatate din zeama de lamaie, jumatate din sare si jumatate din ulei. Amesteca pana cand devine omogen si fin.

Adauga jumatate din salata si jumatate din ardeiul iute in blender si amesteca pana cand devine fin. Toarna jumatate din sos intr-un bol mare. Adauga restul ingredientelor in bol, impreuna cu un pic de apa, si amesteca pana cand se omogenizeaza. Gusta sosul (ar trebui sa fie un pic sarat).

Toarna restul de sos in bol si amesteca. Acest sos de avocado peruan trebuie sa aiba un echilibru perfect intre un gust sarat si unul usor acrisor si poti adauga mai multa sare si zeama de lamaie, dupa cum iti place. Vei obtine o garnitura ideala pentru cartofi prajiti , peste si chiar ca dressing pentru salata sau pe cartofi natur!

 
Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe