Rețete delicioase
Înapoi la

Din categoria sosuri albe: sos Bechamel!

Din categoria sosuri albe: sos Bechamel!

Ana Maria Stroe

Iata un sos bun la toate. Personal, sunt pur si simplu indragostita de sosurile albe insa acesta parca le-a intrecut pe toate. De aceea, m-am hotarat sa impart cu tine aceasta deosebita reteta de sos Bechamel, pentru ca stiu ca si tu o vei folosi cel putin la fel de des ca si mine. Haide sa trecem la treaba!

Doua minute pentru a prepra sos Bechamel

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru deliciosul sos Bechamel pe care doresc sa ti-l prezint:
- un pachet unt
- 3 linguri de faina
- 500 ml lapte
- 50 gr parmezan
- nucsoara
- sare
- piper

 Sos bechamel

Cum se prepara sosul Bechamel?

Asa cum te-ai obisnuit, este foarte usor sa dai mancarurilor tale un gust cu totul si cu totul deosebit prin simpla adaugare a sosului potrivit. Si crede-ma, acest sos Bechamel va fi sosul potrivit pentru multe dintre preparatele tale. Iata cum se prepara: untul va trebui sa il topesti intr-o tigaie la foc mediu, adaugand apoi faina, treptat, in timp ce amesteci in continuu in sos. Cand ai terminat de incorporat toata faina si te-ai asigurat ca nu s-au format cocoloase, poti turna laptele, de asemenea, treptat. Adauga apoi parmezanul ras si condimenteaza sosul cu un varf  de cutit de nucsoara, sare si piper. Asta este tot. Nu e asa ca a fost usor? Acum nu iti mai ramane decat sa te bucuri de portia ta de mancare cu un delicios sos Bechamel.

 Sos bechamel

 Alte articole care te-ar putea interesa:

O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar

Garnitura ideala: dovlecei prajiti gata in 15 minute!

Un deliciu culinar numai pentru tine: Dulceata de banane cu lichior

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Din ce generație ar trebui să faci parte?
Incepe quiz
Din ce generație ar trebui să faci parte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (66)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Danyelle (anonim)
    27 februarie 2012 10:10

    reteta de mai sus este a sosului blanche. sosul bechamel este sosul simplu de lapte, sau smananta.