Un sos de vin e un sos divin

Cuprins
Daca ai nevoie de un sos cu care sa iti garnisesti friptura dar nu poti sa te hotarasti, Diva Hair iti recomanda un minunat sos de vin. Incearca gustul delicios al acestui sos si vei ramane indragostita de el.
Sos de vin - o delicatesa geniala
![]() |
Ingrediente pentru sos de vin: 2 cepe 200 ml apa 100 ml vin sec 2 linguri de faina un morcov patrunjel 2 lingurite de unt |
Cum prepari un sos de vin?
1. Ceapa se taie rondele si se pune la calit in untul incins.
2. Peste se adauga morcovul ras. Cand cele doua sunt calite se adauga faina.
3. Faina se stinge cu apa si vin. Se lasa la foc mic pana scade la jumatate.
4. La sfarsit se condimenteaza si se adauga patrunjel tocat.
![]() |
Tips!
Sosul de vin este usor de preparat dar nu am specificat felul de vin pentru ca depinde de friptura pe care o pregatiti. Folositi vin alb pentru carnea de pasare si peste si vin rosu pentru carne de vita sau porc.
Puteti adauga odata cu morcovul cateva ciuperci taiate bucatele. Acestea ii vor da un gust deosebit acestui sos de vin.


