Sos de vin si ciuperci pentru orice tip de friptura

Sos de vin si ciuperci pentru orice tip de friptura
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 18.05.2010

Cuprins

De cand am inceput sa gatesc, am ajuns la concluzia ca exista un anumit sos, foarte delicios, care se va potrivi intotdeauna la orice tip de friptura: sos de vin cu ciuperci. Personal consider ca acesta este unul dintre cele mai bune sosuri pe care le-am gustat. Si partea cea mai buna este ca nu trebuie sa ai experienta unui bucatar sef. Poti chiar tu, in bucataria ta sa prepari acest sos pentru friptura care te asigur ca nu va da gres niciodata. De aceea iti recomand astazi un sos care se va potrivi perfect cu friptura ta: sos de vin cu ciuperci.

Un vin rafinat pentru un sos de friptura perfect

Cum eu sunt o fana a vinului alb, iti propun ca si la acest sos pentru friptura sa folosim tot un vin alb. Asadar, iata de ce ai nevoie pentru acest sos de friptura:
o ceapa mica
o conserva ciuperci
un pahar vin alb
o lingura rasa de faina
ulei, sare, piper
patrunjel

Sos friptura

Dupa cum vezi am optat pentru ciupercile din conserva. In primul rand este mai usor sa lucrezi cu ele deoarece poti sari etapa de curatat care ti-ar fi luat destul de mult timp, iar in al doilea rand, ciupercile din conserva sunt mult mai usor de gatit si te poti folosi si de zeama in care stau ele. Acelasi lucru vom face si noi.

Sos pentru friptura gustos si usor de preparat

Intr-o cratita pune putin ulei. Toaca ceapa foarte marunt si pune-o la calit. Cand ceapa devine translucida, adauga faina si amesteca bine pana vei obtine un fel de rantas. Adauga apoi ciupercile pe care le vai cali cateva minute si zeama de la ciuperci si continua sa amesteci. Lasa sosul de friptura sa dea de cateva ori in clocot dupa care toarna si vinul peste el. Daca ai impresia ca sosul tau este prea subtire, poti prepara un mic rantas separat pe care sa il adaugi in el. Dupa ce ai pus si vinul in sos, potriveste gustul de sare si piper. Inainte de a stinge focul, presara putin patrunjel proaspat, care iti garantez ca ii va da o aroma deosebita. Iata cum in cateva minute ai preparat un sos pentru friptura extrem de gustos pentru o cina deosebita.

Sos pentru friptura
Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Marţi, 18.05.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 18.05.2010
Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Te crizezi din orice?
Te crizezi din orice?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (216)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (35 vizite)