Obtine un sos de paste chiar la tine acasa: Sos Bolognese

Obtine un sos de paste chiar la tine acasa: Sos Bolognese
Roxana Gheorghe
Miercuri, 28.04.2010

Cuprins

De fiecare data cand ai de gand sa prepari paste, te duci la supermarket si iti iei tot ce ai nevoie, inclusiv sos. Dar ce ai spune daca ti-ai pregati chiar tu sosul la tine acasa? Iata o reteta autentica din Italia de sos Bolognese. Incredibil de bun!

Sos Bolognese pentru paste

Sos paste

Ingrediente:
- 50 g sunca
- ¼ ceapa
- Usturoi
- Un morcov
- 2 linguri ulei masline
- 250 carne de vita
- 15 g ciuperci
- 10 ml vin rosu
- 200 g rosii tocate
- ½ lingura faina
- Patrunjel
- Maghiran
- 1 varf cutit nucsoara rasa
- Sare
- Piper

Mod de preparare:
Pune pe foc o tigaie cu ulei si adauga sunca maruntita. Las-o un pic, apoi adauga ceapa tocata, un catel de usturoi taiat feliute subtiri, putin morcov ras si telina. Amesteci si, pe urma, adaugi carnea de vita tocata si ciupercile spalate, stoarse si maruntite.
Torni vinul, adaugi patrunjelul tocat, maghiranul si condimentezi cu sare, piper si nucsoara.
Cand vinul a scazut de tot, adaugi faina, amesteci bine, lasi cateva secunde, apoi adaugi pasta de rosii tocate marunt.
Reduci focul la cat mai mic posibil si mai adaugi din cand in cand cate o lingurita de apa.

Sos pentru paste

Dupa ce ai preparat pastele, adaugi acest minunat sos bolognese si le servesti alaturi de toti cei dragi!

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Miercuri, 28.04.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 28.04.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 28.04.2010
Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (54)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe