Exotic si fructat: sos pentru gratar GUAVA!

Cuprins
Tuturor ne plac aromele inedite si o savoare discreta care ne ajuta sa ne amintim de momente din viata noastra. Este momentul sa imbunatatesti clasicul deliciu - friptura de gratar - cu noi arome - un sos pentru gratar Guava. Combinatia sos-gratar este ideala pentru aproape orice tip de friptura si cu siguranta iti va zgudui papilele gustative si iti va testa imaginatia!
Sos pentru gratar
Ingrediente:
- o lingura de ulei de cocos sau vegetal
- o ceapa alba mica, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- jumatate de cana de nectar de guava
- 200 g de pasta sau jeleu de guava
- un sfert de cana de melasa / sirop de artar
- un sfert de cana de otet de mere
- 2 linguri de pasta de rosii (bulion)
- o lingurita de condimente macinate indiene
- o lingurita de paprika
- o jumatate de lingurita de pudra curry
- un sfert de lingurita de sare
- sos picant dupa gust si preferinte
Preparare:
Prepararea este foarte simpla: incalzesti ulei intr-un vas pentru sos, la foc mediu. Adaugi ceapa si usturoiul, prajesti timp de 3-5 minute sau pana cand se inmoaie, apoi incorporezi nectarul si restul ingredientelor. Gatesti la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute sau pana cand amestecul s-a ingrosat. |
Daca nu gasesti nectar de guava, foloseste-ti imaginatia si adu orice fruct in centrul atentiei pentru acest sos pentru gratar! Foloseste pasta de mere, gem de capsuni sau orice alte aroma pentru a da o adevarata petrecere a simturilor!


