Reteta de toamna: supa crema de dovleac

Reteta de toamna: supa crema de dovleac
Redactor Alexa Galgau
Vineri, 19.09.2014

Cuprins

Toamna este asociata cu belsugul, aducand cu sine o multime de legume si fructe delicioase, cu care ne putem delecta dupa pofta inimii. Vedeta sezonului este, fara dar si poate, dovleacul, care nu doar de Halloween se afla in lumina reflectoarelor, ci si in tot restul acestui anotimp, fiind printre ingredientele preferate ale gospodinelor.

Daca ti-am deschis apetitul pentru aceasta leguma plina de antioxidanti, te invitam sa incerci urmatoarea reteta de supa crema de dovleac, pe cat de rapida, pe atat de gustoasa!


Supa crema de dovleac, un deliciu de toamna

Dovleacul trebuie consumat cat mai mult in aceasta perioada, nu numai pentru aroma sa inconfundabila, ci si pentru numeroasele beneficii pentru sanatate. El ofera o portie sanatoasa de fibre si este plin de vitamina A, fitoestrogeni, beta-caroten si zinc.

Pentru a profita din plin de proprietatile lui, incearca o supa crema din aceasta leguma.

Timp de gatire: 1 ora
Valori nutritionale (la o portie de 200ml): 163 kcal, 17 g carbohidrati, 4 g fibre, 3 g proteine, 22 mg colesterol

Ingrediente:

- 2 linguri de ulei de masline;

- 1 ceapa, taiata Julien;

- 2 catei de usturoi;

- 1 cartof, taiat bucati;

- 600 gr de dovleac;

- 2 morcovi, taiati in sferturi;

- 1 ceapa verde (doar partea alba);

- 1/2 lingurita de nucsoara;

- 1/2 cana de lapte fierbinte;

- 1 lingura de seminte de dovleac, rumenite;

- 1 lingura de unt;

- 750 ml apa cu concentrat de pui;

- patrunjel pentru servire.

Mod de preparare:

1. Intr-o oala, incinge uleiul pe foc mediu, apoi adauga ceapa si las-o sa se faca timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Adauga usturoiul, legumele taiate si nucsoara si amesteca bine, lasand gusturile sa se intrepatrunda cateva minute.

Sfat: taie dovleacul in bucati cat mai mici, ca sa se fiarba mai usor.

2. Adauga apa cu concentrat de pui peste legume, apoi lasa totul sa dea in clocot. Micsoreaza focul si lasa legumele sa fiarba timp de 25-30 de minute, pana cand acestea sunt moi si fragede. Verifica-le cu ajutorul unei furculite daca nu esti sigura ca sunt facute.

3. Scoate legumele pe o tava, alege morcovii, bucatile de cartof si dovleacul si, cu ajutorul unui blender, paseaza-le pana obtii un piure cremos, apoi adauga-le inapoi in supe, amestecand bine.

4. In timp ce lichidul fierbe din nou, da separat laptele in clocot, apoi adauga-l la supa, alaturi de unt. Pune condimente dupa gust si mai lasa supa sa fiarba 20 de minute.

5. Serveste supa presarand seminte de dovleac si patrunjel peste ea.

Pofta buna!

Cu aceasta reteta simpla de supa crema de dovleac, vei putea integra in meniul tau una dintre cele mai gustoase si benefice legume ale toamnei.

Invata si cum sa faci o placinta de dovleac in 3 pasi!

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.09.2014
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 19.09.2014
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce fruct de toamna esti?
Ce fruct de toamna esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe