Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Rafinament si bun-gust: supa de conopida!

Alexandra Machitescu

Supa de conopida este o adevarata explozie si vitamine si gust. Incearc-o acum si vei ramane, pur si simplu, fascinata de gustul fin si aromat.

Supa de conopida - aroma si delicatete!

Supa conopida

Ingrediente necesare pentru supa conopida:
doua conopide medii
o ceapa
un morcov
un ardei gras
4 linguri ulei de masline
½ radacina de patrunjel
sare
piper (de preferat alb)
o lingura de faina
o legatura patrunjel
100 ml smantana

Cum prepari supa conopida?

Pasul 1:
Legumele se pun la fiert in apa cu sare (ceapa tocata marunt, morcovul si patrunjelul ras iar ardeiul gras taiat fidea).
Pasul 2:
Se lasa cam 15 minute, dupa care se adauga conopida desfacuta in bucatele. Se lasa la foc mediu pana legumele sunt foarte bine fierte.
Pasul 3:
Legumele se scot si se paseaza (se pot pasa cu blender sau le treci prin sita). Nu arunca apa in care au fiert! Opreste cateva buchetele de conopida.
Pasul 4:
Intr-o oala se pune uleiul la incins. Peste el se adauga o lingura de faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Adauga cateva linguri de apa si legumele pasate. Se pune usor apa in care au fiert legumele. Acum depinde doar de tine ce consistenta vrei la supa!
Pasul 5:
Smantana se dilueaza cu apa si se pune peste supa. Se condimenteaza, dupa gust. La sfarsit se pune patrunjelul tocat. Buchetelele de conopida le poti adauga direct in farfurii.

Supa de conopida

Aceasta supa de conopida cremoasa si consistenta se serveste calda cu cateva crutoane si o feliuta de lamaie. Bucura-te acum de gustul unic al acestui preparat proaspat descoperit!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (27)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!