Supa crema de cartofi cu crutoane

Supa crema de cartofi cu crutoane
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

Daca luam in considerare doar alimentatia noastra, personal consider ca cea mai complicata perioada este aceea de dinaintea sarbatorilor, cand toata lumea tine post. De ce ma refer in special la aceste zile? Deoarece mancarea de post este mai greu de preparat, in special pentru ca nu exista chiar atat de multe optiuni. Important este ca mancarea sa fie nu numai de post dar si cat de cat gustoasa. De aceea iti propun o noua idee de mancare, adica o supa crema de cartofi. Vei vedea ca avantajul acestei supe este faptul ca o poti savura in orice perioada a anului. Fie ca este foarte cald sau foarte frig afara, o supa crema din cartofi va fi mereu binevenita.

Supa crema de cartofi cu crutoane

Nu voi uita sa mentionez nici faptul ca aceasta supa crema de cartofi este bogata in vitamine.

Ingrediente:
4-5 cartofi
125 ml lapte
2 morcovi
o legatura patrunjel
o lingurita faina, sare

Supa crema cartofi

Deliciu, savoare: supa crema din cartofi

Mai intai trebuie sa speli cartofii foarte bine de pamant si praf, sa ii cureti de coaja si sa ii tai felii. Pune-i in 300-400 ml de apa si pune-i la fiert. Intr-un bol separat, amesteca faina cu laptele rece. Cand observi ca s-au fiert cartofii, poti adauga amestecul de lapte si faina avand grija sa nu se formeze cocoloase. Cartofii se mai tin la fiert inca 8-10 minute, dupa care se dau la o parte de pe foc. Ia mixerul si paseaza cartofii pana cand obtii o crema fina. Potriveste supa crema din cartofi de sare, adauga verdeata foarte marunt tocata si supa este gata sa fie servita alaturi de crutoanele pe care le-ai pregatit deja dintr-o franzela coapta la cuptor. 

Supa crema de cartofi

Este cat se poate de usor sa prepari o supa crema de cartofi. Daca o savurezi cu niste crutoane va fi si mai buna. Ca un mic secret, adauga o lingurita de smanatana inainte de a incepe sa te bucuri de supa crema din cartofi. Iti va placea fara indoiala.

 

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
alo (anonim)
3 martie 2012 14:02

laptele si smantana nu sunt de post!!!!!

Ne găsești pe