Rețete delicioase
Înapoi la

Supa crema de rosii

Supa crema de rosii

Laura Adamache

Acum doua saptamani mi-am cumparat o carte dedicata rosiilor. Pe langa faptul ca fotografiile iti taie pur si simplu rasuflarea (mi-ar place ca intr-o zi sa am aparatura necesara pentru astfel de fotografii exceptionale), cartea este plina cu retete absolut delicioase, foarte practice si usoare.

Prima reteta, pe care am incercat-o chiar in ziua in care mi-am cumparat cartea, este cea de supa de rosii.

Eu nu ma omor nici cu supele si nici cu ciorbele dar a fost atat de buna si deosebita  incat am repetat-o de 3 ori in 2 saptamani.

Supa crema de rosii

Ingrediente:

1 kg pulpa de rosii

1 ceapa mica

1 morcov mic

500 gr apa

1 lingura de bulion

2 ramurele de timo (cimbru proaspat)

1-2 frunze dafin

2 linguri rase de faina

200 gr lapte

50 gr unt

sare

piper

Incerca sa folosesti pentru aceasta crema rosii cat mai mari, coapte foarte bine si eventual biologice.

Supa crema de rosii

Pune pe foc o oala cu apa iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scunfunda rosiile  pentru 1 minut dupa care le scoti si le lasi sa se racoareasca.

Le decojesti, le cureti cat poti de bine de samburi si de apa de vegetatie si le tai cubulete.

Topesti untul intr-o oala si adaugi o ceapa si un morcov tocat marunt.

Cand ceapa devine transparenta, adaugi 2 linguri rase de faina si amesteci viguros ca sa nu se formeze cocoloase. Amesteci maximum 2 minute si ai grija ca faina sa nu se arda.

Adaugi pulpa de rosii, apa in care ai dizolvat 1 lingura de concentrat de rosii, cimbrul proaspat si 1-2 frunze de dafin.

053-horz

Acoperi oala cu un capac si lasi supa pe foc 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

Stingi focul si elimini foile de dafin. Passezi supa cu ajutorul unui mixer vertical.

Pune intr-un vas 200 gr lapte, toarna peste el 1-2 polonice de supa, amesteca bine si apoi adauga laptele in oala de supa.

Serveste supa cu crutoane prajite in unt.

Este delicioasa!

P.S: Daca nu ai cimbru proaspat nu te sfatuiesc sa il inlocuiesti cu cel uscat. Mai bine elimina-l pentru ca mi-e teama ca cimbrul uscat i-ar da un gust prea pronuntat.

Foloseste o ceapa mica mica, putin mai mare decat o nuca, pentru ca daca pui prea multa ceapa ii schimba gustul.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/

Articolul urmator
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (59)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Nicole Anca
    5 octombrie 2010 10:10

    fain...o incerc si yo..ms

    gabriela (anonim)
    5 octombrie 2010 09:09

    Supa de rosii nu e o noutate.Poti sa folosesti o felie intreaga de paine bine prajita pe care sa lasi sa se topeasca putina mozzarella.Se serveste intr-o farfurie cu margini largi, pe care preasari busuioc uscat,tocat marunt.Gustul si aroma pe care o ia si de la busuioc nu se pot exprima in cuvinte, iar aspectul te face sa iti ploua in gura....