Supa de varza de post este un preparat culinar usor, aromat si cu un gust aparte. Aceasta reteta este potrivita atat pentru persoanele care vor sa tina post, cat si pentru cele care sunt la dieta.
Supa de varza este plina de vitamine si reprezinta un remediu pentru multe afectiuni. Un alt avantaj al acestei supe de post este ca poti sa inlocuiesti anumite legume, atat timp cat pastrezi ingredientul principal - varza.
Afla ce trebuie sa faci pentru a te bucura de beneficiile unei supe de varza gustoase!
Timp de preparare: 20-30 de minute
Timp de gatire: 45-50 de minute
Timp total: sub 80 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Metoda de preparare: fierbere
Cantitate: 4-5 portii
Ingrediente necesare pentru supa de varza de post
- 600
g varza cruda
- 3
morcovi
- 500
g cartofi
- o
ceapa mare
- cativa
catei de usturoi
- un
pastarnac
- o
gulie
- o
radacina de telina
- ulei
- bulion
- sare
si piper (se pot adauga si alte condimente)
- cateva
frunze de patrunjel sau de marar
- crutoane
Iata cum se prepara o supa de varza de post
Taie varza in fasii subtiri, curata ceapa si cateii de usturoi, apoi marunteste-i. Spala bine morcovii, pastarnacul, gulia si radacina de telina, apoi curata-i usor de coaja si taie-i. Dupa care, poti sa cureti cartofii de coaja si sa-i tai cubulete.
Pune legumele sa se caleasca in putin ulei, in afara de varza. Apoi condimenteaza cu sare si piper, adauga apa si lasa oala la fiert. Peste 10 minute pune varza taiata si lasa supa sa fiarba in continuare. Dupa ce au fiert toate legumele adauga bulion, pentru a oferi o nuanta vie preparatului. Presara verdeata deasupra, potriveste toate condimentele dupa gust si simte din plin aroma supei.
Poti sa servesti supa de varza calda sau rece, dupa preferinte. La masa poti sa adaugi cateva crutoane si sa o servesti cu un ardei iute, daca iti plac preparatele mai picante.
Spor la gatit si pofta buna!