Supa minestrone - un amalgam de culturi
Supa minestrone este o supa care difera in preparare de la o zona la cealalta. O poti gasi in restaurantele din America, in tavernele din Grecia si chiar in Tokyo. Iata o reteta pe care o am de la o prietena din SUA si pe care o prepar intotdeuna cu placere.
Supa minestrone - deliciu din toate zonele
Ingrediente necesare pentru supa minestrone:
un ardei gras
2 rosii
150 gr ciuperci
100 gr mazare
un morcov
o ceapa
un fir de praz
5 felii de bacon
2 linguri de orez
sare
piper
2 linguri ulei de masline
cimbru
patrunjel
Cum prepari supa minestrone?
Pasul 1:
Uleiul se pune la incins. Ceapa si prazul se taie marunt si se pun la calit impreuna cu baconul taiat cubulete. Cand acestea sunt bine rumenite se sting cu 2 litri de apa.
Pasul 2:
Ardeiul gras se taie fasii, ciuperciile se taie felii, rosiile se taie cubulete iar morcovul se da prin razatoare. Se pun toate legumele la fiert (mazarea, morcovul, ciuperciile, ardeiul gras si rosiile).
Pasul 3:
Se lasa la foc mediu pentru 20 de minute si se adauga orezul. Se mai lasa la foc mic pana cand este fiert si orezul.
Pasul 4:
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Dupa ce s-a stins focul se adauga patrunjelul si cimbru.
Supa minetrone se serveste atat calda cat si rece si este preparatul ideal pentru zilele de vara ce vor urma.
Alte retete care te-ar putea interesa: Supa crema de mazare - un deliciu cu putine calorii |