Supa de salata verde cu slanina - deliciu traditional

Supa de salata verde cu slanina - deliciu traditional
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Duminică, 30.05.2010

Cuprins

Nu foarte multa lume foloseste salata verde pentru a prepara supe. Ce e drept, de cele mai multe ori ne imaginam salata alaturi de cateva rosii, un ardei, niste castaveti, sare, piper, otet. Si cam asta ar fi mancarea de seara. Ei bine iti spun ca poate iesi o supa foarte buna din cateva frunze zdravene de salata si niste bucati de slanina. Cum anume? Haide sa aflam cum se prepara supa de salata verde cu slanina.

Supa de salata: o reteta si pentru incepatori

Cel mai mare avantaj al acestei supe este ca se prepara foarte usor. De aceea nu trebuie sa fii bucatareasa de cativa ani pentru a gati supa de salata verde. Si daca inca nu te-am convins, iata mai intai care sunt ingredientele de care ai nevoie:

- 4 salate
- o ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 50 gr salnina
- 100 ml smanatana
- un ou
- 2 l apa
- sare, ulei

Supa salata

Cum o mancare nu isi asigura succesul doar in functie de cat de usor se prepara, iti spun si ca supa de salata este una foarte gustoasa. Mai ales daca adaugi si acele cateva bucati de slanina care, crede-ma, vor face diferenta.

Supa de vara, supa de salata

Iata cum trebuie sa procedezi!
Mai intai, alegi o oala incapatoare in care pui apa. Adaugi vreo 2-3 catei de usturoi tocati marunt si ii lasi sa fiarba. Intre timp, tu te poti ocupa de prepararea slaninei. Intr-o tigaie pui la calit in putin ulei ceapa, de asemenea tocata marunt. Adaugi restul de usturoi, taiat fin sau strivit si bucatile de slanina. Le calesti bine pe toate.  

Supa salata

Intre timp mai arunci un ochi si pe la apa ta. Daca a inceput sa fiarba, adaugi salata spalata foarte bine sub cateva jeturi sanatoase de apa si taiata bucati. Adaugi apoi ceapa calita si slanina si lasi supa sa fiarba mai departe. In uleiul in care ai calit ceapa faci o omleta din acel ou batut bine, pe care o vei taia in bucatele nu foarte mari si o vei adauga in supa ta. Adaugi si smantana, potrivesti gustul de sare si lasi supa sa mai dea intr-un clocot sau doua. 

Asta este tot. In cateva minute ai preparat o supa de salata care te va face sa te lingi pe degete. Succesul este garantat 100%!

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Cea mai buna idee pentru friptura de Craciun: purcelus de lapte la tava

Fa-ti poftele si pastreaza-ti silueta: compot de visine dietetic

Trei secrete pentru a prepara un aluat fraged pentru orice tip de placinta

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Duminică, 30.05.2010
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 30.05.2010
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Serioasă sau superficială? Fă testul și află!
Serioasă sau superficială? Fă testul și află!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (36 vizite)