Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
Back to School

Tortul prințului William de la nuntă, un desert regal

Sâmbătă, 03.06.2017
de Sorina Corneanu
Dificultate:
Rețete deosebite
Tortul prințului William de la nuntă, un desert regal

Caracteristici

Tortul de biscuiți este o dovadă clară că, din ingrediente comune și simple, combinate inteligent, pot să se nască deserturi excepționale. Iar dacă ești fană a tortului de bsicuiti și ai considerat, până acum, că el ar trebui să rămână un desert doar pentru plăcerea ta, pentru că ar fi prea banal pentru musafiri...află că prințul William l-a ales pentru nunta sa, fără să să se gândească la mai multe aspecte decât acela de a-și satisface pofta și de a avea, în cea mai importantă zi din viața sa, prăjitura preferata și care, dincolo de toate, i-a marcat copilăria și a rămas cel mai de preț desert din topul preferințelor lui.

În caz că îți propui să furi ideea - și să o încerci acasă, îți dăm rețeta originală pentru tortul prințului William.

Tort de biscuiți cu glazură de ciocolată, ca la palat

Ai nevoie de două pachete de unt, aproximativ 200 ml de frișcă lichidă, 6 linguri de miere, 800 de grame de biscuiți nesărați și 850 de grame de ciocolată amăruie.  

Modul de preparare al tortului prințului William

Înainte de toate, trebuie să ungi forma de tort cu unt. Amestecă, la foc mic, untul și ciocolata, până când acestea se topesc și încep să se omogenizeze. Apoi adaugă mierea și frișca lichidă! Urmează momentul în care trebuie să încadrezi in decor biscuiții sfărâmați. Toată această compoziție se așază peste forma de tort.

 Pentru glazură ai nevoie de:
 
- o ceșcuță de frișcă lichidă;
- 225 de grame de ciocolată amăruie; 
- o lingură de miere.
 
 Cum prepari glazura:
 
 Așază ciocolata într-un castron și pune-o deasupra unui vas cu apa care fierbe. În baia de abur amestecă ciocolata cu frișcă lichidă și mierea, până când rezultă o compoziție lucioasă și omogenă. Când iei crema rezultată de pe foc, las-o să se răcească și amestecă, din când în când, până devine consistentă, dar suficient de fluidă încât se poate turna deasupra tortului. Pune tortul la frigider și așteaptă câteva ore! Rezultatul va fi delicios!

Poți decora cu flori comestibile, a căror simbolistică îți reprezintă personalitatea.

Pentru câteva secrete din spatele desertului regal, îți oferim un video pe măsura curiozității tale!

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!