Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Vopsirea oualor cu sfecla rosie: o metoda simpla si naturala

Alexa Galgau
Sorin Vlad

Articol revizuit de Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte bucataria inseamna sa intelegi procesele chimice...

In ziua de azi, suntem atat de obisnuiti sa apelam la substante chimice pentru orice, incat aproape ca am uitat ca si in natura gasim nenumarate alternative pentru multe dintre produsele de pe piata. De exemplu, putem inlocui substantele de curatat casa cu unele naturale, putem sa ne facem singure produse cosmetice din ingrediente simple si, de ce nu, sa vopsim chiar si ouale de Paste in mod natural, cu ajutorul unei legume banale, pe care o gasim pe orice taraba in piata.

Afla mai multe despre vopsirea oualor cu sfecla rosie, un procedeu simplu si sanatos pentru a obtine traditionalul preparat de Pasti!

Vopsirea oualor cu sfecla rosie

Daca esti adepta unui stil de viata cat mai natural, probabil ca stii deja ca vopseaua de oua poate sa patrunda prin coaja acestora si prin urmare, sa fie ingerata de oameni. Desi pe termen scurt nu are niciun efect vizibil, colorantul alimentar poate fi cancerigen, asa ca ar fi indicat sa il eviti pe cat posibil.

Acestea fiind spuse, ajungem la intrebarea principala: cum vopsim ouale in mod natural? Sfecla rosie este raspunsul, acesta fiind un colorant natural folosit chiar si de catre cofetarii care nu vor sa utilizeze ingrediente artificiale in deserturile lor. Intr-adevar, rosul obtinut nu va fi niciodata la fel de intens precum cel obtinut din vopselurile din comert, dar pana la urma nici un aspect natural nu este de lepadat, dimpotriva. 

Ca sa obtii totusi o culoare cat mai tare, foloseste o cantitate mare de sfecla rosie, taiata cubulete. Pune bucatelele de sfecla intr-o cratita de dimensiuni mici sau medii, adauga ouale, apoi mai adauga un strat de sfecla si peste ele. Toarna apa astfel incat ouale sa fie complet in lichid si adauga si doua linguri cu otet alb, care ajuta la fixarea culorii pe suprafata acestora. Optional, inainte de a pune ouale la colorat, poti sa le speli cu mare grija cu putin detergent, pentru ca vopseaua naturala sa se prinda mai bine de coaja. 

Dupa ce ai aranjat ouale, sfecla rosie si otetul, da drumul la foc si cand apa da in clocot, micsoreaza flacara si lasa ouale la facut intre 15 minute si o ora, in functie de nuante pe care vrei sa o obtii. De asemenea, pentru un rosu mai intens, poti sa lasi ouale in zeama de sfecla rosie peste noapte, la frigider. 

Ai vazut cat de simpla este vopsirea oualor cu sfecla rosie? Chit ca le folosesti ca fel de mancare traditional sau pur si simplu pentru a decora masa de Pasti, rezultatul va fi cu siguranta unul surprizantor de reusit.

Pentru ca tot suntem la capitolul traditii, afla ce simbolizeaza de fapt ouale rosii de Pasti si descopera si cateva modele de oua pictate manual , din care sa te inspiri daca vrei sa vii cu ceva nou anul acesta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (98)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!