Ce să-i spui când EL te întreabă de ce îl iubești

Ce să-i spui când EL te întreabă de ce îl iubești

Ramona Jurubita

Cauți cel mai bun motiv pe care să i-l oferi partenerului tău la întrebarea „De ce mă iubești?” și vrei să îl faci să se simtă special? Dacă ai ajuns în această ipostază înseamnă că te-ai săturat de expresiile clișeizate „iubirea nu are nevoie de motive” sau „te iubesc pentru că te iubesc”. Este normal să existe anumite detalii care te atrag la omul de lângă tine și chiar ar fi indicat să i le spui și lui ca să știe ce nu trebuie să schimbe pe viitor.

Dacă nu ai inspirație, dar vrei să fii pregătită pentru când vei primi această întrebare din partea lui, găsești mai jos o listă cu motive. Sigur te vei regăsi în cele mai multe dintre ele pentru că descriu perfect o relație sănătoasă și armonioasă. Și dacă legătura dintre voi nu ar fi așa, de ce ai mai sta lângă omul respectiv, nu? Uite ce îi poți spune bărbatului de lângă tine când te întreabă de ce îl iubești:

Cuplu îmbrățișat și fericit pe acoperișul unei clădiri.

Sursa foto: Unsplash

 1. „Ești mereu acolo pentru mine, mă sprijini și ești un bun ascultător”
  Este primul motiv de pe listă pentru că bărbaților le place să fie văzuți ca niște eroi și dacă îi spui asta alesului tău, se va simți imediat flatat. Argumentează cu exemple specifice și ajută-l să realizeze că este un partener care știe cum să se comporte în situațiile dificile. Poți încerca să îi spui ceva de genul: „Îți amintești când nu mă simțeam bine și nu ai dormit toată noaptea ca să stai lângă mine?” sau „Mai știi când m-am certat cu prietena mea cea mai bună și m-ai ascultat ca să mă pot descărca?”
  Ești o norocoasă dacă el chiar ascultă absolut tot ce spui, având în vedere că unii bărbați se plictisesc să audă poveștile interminabile ale femeilor de lângă ei. Răbdarea este o virtute și poate deveni un motiv de iubire în zilele noastre în care toți aleargă prin lume fără un scop clar.
 2. „Mă faci fericită, mă faci să râd și ne distrăm atât de bine împreună”
  Jumătatea ta se va simți apreciată și iubită dacă îi vei spune că apreciezi felul în care te face să te simți. Când ești bine în preajma lui, înseamnă că vă completați perfect și că între voi există iubire adevărată. Este foarte important să ai alături pe cineva care are simțul umorului pentru că te poate scoate oricând din stările mai puțin plăcute. O relație sănătoasă merge mână în mână cu râsul constant și cu fericirea și totul este minunat când priviți distracția în același mod. Aventurile nebunești sudează un cuplu și este normal să îl iubești pe bărbatul din viața ta dacă îți este complice în orice călătorie palpitantă.
 3. „Mă iubești exact așa cum vreau să fiu iubită”
  Acesta este un răspuns destul de sincer și nu trebuie să îți faci griji că ar fi perceput ca un clișeu. Este normal să iubești pe cineva care te iubește pentru că, până la urmă, sentimentele unui cuplu au nevoie de reciprocitate ca să se dezvolte. Dacă vă înțelegeți unul altuia limbajul iubirii și comunicați din priviri, nimic altceva nu mai contează. Poți să îl lauzi la infinit, spunându-i că este așa cum ți-ai dorit și că te face să te simți ca o prințesă. Cum să nu iubești un om care te prețuiește atât de mult?
 4. „Ai intenții serioase în privința mea”
  Își face planuri de viitor în care te include și pe tine, ați stabilit obiective comune pe care vreți să le atingeți cât de curând? Acesta este un motiv clar pentru care ar trebui să îl iubești. Contează mult ca sufletul tău pereche să fie implicat în relație și să își dorească să petreacă timp în compania ta, atât în prezent cât și în anii ce vor urma. Intențiile lui sunt sincere și chiar ține la tine dacă te invită să îl însoțești la evenimente și dacă îți cere părerea în legătură cu alegerile pe care le are de făcut. Dacă te-a prezentat și părinților, ai toate șansele să rămâi cu el pentru totdeauna, așa că merită să îi spui că îl iubești pentru asta.
 5. „Mă faci să mă simt importantă și lângă tine pot să mă exprim fără rețineri”
  Orice altă persoană sau voce devine imediat nesemnificativă pentru el odată ce intri într-o încăpere sau odată ce începi să vorbești în preajma lui? Nu poți cere mai mult de la viață! Ai primit de la Univers un bărbat care te divinizează și starea ta de spirit poate fi influențată de felul în care te face să te simți. Nu ai avea cum să nu iubești privirea lui care îți dă încredere în tine. Unii bărbați se lasă ușor distrași de apariția persoanelor necunoscute, dar al tău este cu adevărat special dacă te vede doar pe tine. Este de apreciat dacă nu încearcă să te schimbe și dacă poți fi naturală în prezența lui. Trăiești cel mai frumos sentiment în momentul în care îți dai seama că o persoană te iubește așa cum ești.
 6. „Mă simt în siguranță cu tine și văd că și tu ai încredere în mine”
  Dacă te întreabă de ce îl iubești și ești sigură că niciodată nu ți-ar putea face rău, spune-i că te simți în siguranță în brațele lui. La fel și dacă ești convinsă că nimeni nu îți poate face nimic atunci când te ține de mână. Din păcate, nu oricine are privilegiul să simtă asta într-o relație și chiar este o condiție esențială pentru ca partenerii să funcționeze ca un întreg. Ambele persoane din cuplu trebuie să fie refugiu una pentru cealaltă, așa că te poți considera norocoasă și îi poți arăta recunoștință!
 7. „Întotdeauna îți faci timp pentru mine și nu mă simt ca o povară în preajma ta”
  Este un privilegiu să simți cum celălalt își face timp pentru tine și își organizează programul în funcție de activitățile tale zilnice. Bineînțeles că amândoi trebuie depuneți eforturi pentru a petrece cât mai multe momente împreună, dar trebuie să apreciezi dacă bărbatul din viața ta face mici sacrificii pentru a ieși cu tine la masă. Trebuie să recunoști că este unul dintre motivele pentru care îl iubești cu înverșunare, mai ales că nu îți arată niciodată că l-ar deranja prezența ta. Te-ai fi simțit ca o povară dacă nu era împăcat cu alegerea de a ieși cu tine în oraș în scurta pauză pe care o are la serviciu. Ar fi îngrozitor să vezi că ești nedorită de alesul tău și chiar trebuie să te bucuri că între voi există un echilibru.
 8. „Arăți bine, miroși bine și relațiile intime cu tine sunt demențiale”
  Aspectul fizic nu ar trebui să se afle pe primul loc, iar din acest motiv nici nu trebuie să îi spui de la început că îl iubești pentru felul în care arată. Totuși, este esențial să nu uiți că este un aspect important, așa că este în regulă să vorbiți și despre atracția fizică și intimitatea care vă leagă. Poți să ții la o persoană și pentru clipele de neuitat pe care ți le oferă în dormitor, fără să îți faci griji că altcineva te-ar putea judeca. Despre asta este vorba în iubire, nu? Conexiunea emoțională și conexiunea fizică trebuie să meargă mână în mână. Nu te simți stânjenită să recunoști că nu te mai saturi de iubitul tău.
 9. „Mă înveți lucruri noi fără să mă faci să mă simt inferioară”
  Nimeni nu s-a născut învățat și susținerea dintre parteneri ar trebui să vizeze dezvoltarea pe toate planurile. Astfel, este de la sine înțeles că jumătățile dintr-un cuplu au datoria de a-și împărtăși una alteia cunoștințele pe care le dețin. Dacă ești stângace într-un anumit domeniu, partenerul te poate învăța, mai ales dacă el se pricepe mai bine. Acest lucru este valabil și invers, iar iubirea nu are cum să nu crească în momentul în care orizonturile oamenilor se extind în tandem. Îți amintești ziua în care nu te-ai descurcat într-o situație și iubitul tău ți-a explicat fără să te facă să te simți prost? Ți s-a părut un lucru drăguț? Atunci este clar că îl iubești.
 10. „Ești grijuliu, romantic și îmi faci complimente”
  Dacă îmbrățișările din timpul noții sunt normale pentru voi și au devenit deja un reflex, nu mai există niciun dubiu că iubirea este adevărată. Aceste gesturi mici transmit mai mult decât orice declarație de dragoste scrisă pe o hârtie care măsoară zeci de metri. Orice femeie tânjește după o conexiune profundă și dacă ea vine însoțită și de complimente și gesturi romantice, cadrul poveștii de iubire este perfect. Dacă sufletul tău pereche este și omul tău preferat din întreaga lume, atunci potrivirea dintre voi este evidentă. Firește că-l iubești când îl vezi ca pe unul dintre cei mai buni oameni din lume.
 11. „Nu te stresezi niciodată când lucrurile nu merg conform planului”
  Unii băieți se enervează și au reacții deplasate dacă lucrurile nu merg așa cum se așteptau ei. Adoptă o atitudine greșită față de partenere și ridică vocea, iar acest comportament duce la despărțire. Bărbatul tău vrea ca totul să meargă bine între voi dacă are grijă să te ferească de astfel de scene. Puterea de a trece peste obstacole cu răbdare și calmitate este o dovadă de maturitate și înțelepciune, așa că poți fi mândră de partenerul tău. Acesta chiar este un motiv să-l iubești și să îl admiri.
 12. „Te iubesc pentru că m-ai ales pe mine”
  Sunteți împreună pentru că v-ați ales reciproc, dar trebuie să fii conștientă că el putea să te respingă și atunci sentimentele tale nu erau de ajuns. Dacă nu te-ar fi dorit, iubirea ta s-ar fi stins fiindcă lipsa reciprocității face flacăra pasiunii să se stingă. Apreciază-l pentru dragostea pe care ți-o poartă și oferă-i motive să rămână în continuare lângă tine. Putea fi cu oricine altcineva, dar te-a ales pe tine dintr-o mare de femei și acesta este un motiv în plus să îl iubești.

Ai grijă să nu îl compari niciodată cu altcineva, chiar dacă vrei să îi spui că este mai presus decât toți. Răspunsul la întrebarea „De ce mă iubești” ar trebui să vină din suflet și trebuie să selectezi din listă doar motivele care se potrivesc de minune cu relația voastră. Ar fi perfect dacă l-ai regăsi pe iubitul tău în fiecare descriere și atunci chiar i le poți enumera pe toate.

Citește și: 18 bărbați dezvăluie motivele neobișnuite pentru care s-au îndrăgostit de partenerele lor

Surse articol: HernormHackspiritYourtango

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
5 lucruri pe care le fac femeile care descopera marea dragoste
5 lucruri pe care le fac femeile care descopera marea dragoste
Ce iubesti la un barbat?
Incepe quiz
Ce iubesti la un barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.