Ce să îi scrii unei persoane care a dispărut din viața ta fără urmă și fără vreo explicație

Ce să îi scrii unei persoane care a dispărut din viața ta fără urmă și fără vreo explicație

Ramona Jurubita

Trebuie să recunoaștem... toți am avut parte de momente neplăcute în parcursul amoros al vieții noastre. Sigur și tu ai reușit să te îndrăgostești până peste cap de o persoană care nu a simțit la fel și care ți-a dat speranțe. Cel mai tare doare să realizezi că ți-a întors destul de repede spatele, ca și cum nu ar fi fost absolut nimic între voi.

Această atitudine venită din partea cuiva pe care l-ai considerat important, îți poate frânge inima și, în același timp, îți afectează stima de sine. Dacă ai trecut recent printr-o experiență similară și nu vrei să lași lucrurile nelămurite, ai putea face tu primul pas către o discuție deschisă. Poate ar fi nepotrivit să mergi acasă la omul care te-a rănit sau să îl suni, mai ales dacă refuză să aibă contact cu tine. Cea mai simplă variantă ar fi să îi trimiți un mesaj text, pe care îl poate citi oricând și la care poate răspunde în cazul în care are bunăvoință.

Femeie gânditoare care stă cu telefonul în mână.

Înainte să scrii și să ștergi de mai multe ori, ar fi bine să stabilești clar ce așteptări ai de la o posibilă ultimă discuție. Ce îți dorești, de fapt? Vrei să puneți punct legăturii în mod oficial? Vrei să îți exprimi emoțiile ca să te descarci? Ați fost împreună și vrei să îți exprimi regretul născut în sufletul tău după despărțirea bruscă?

Mai jos găsești sugestii pentru fiecare situație în parte, astfel încât să îți fie mai ușor să spui ce simți. Înainte să faci asta, asigură-te că îți păstrezi calmul și că reușești să te limitezi la un singur mesaj. Este de ajuns să faci un prim pas, iar așa îți vei da seama dacă totul s-a terminat sau dacă mai există posibilitatea conturării unei povești în doi.

Ce să-i scrii dacă vrei să pui punct legăturii

 • „Am senzația că am căzut pradă fenomenului ghosting și că mă ignori. Dacă vrei să pui capăt relației, este în regulă. Cu toate acestea, aș aprecia dacă am putea avea o conversație sinceră despre ceea ce îți dorești. Poate fi la telefon sau față în față.”
 • „Mi-a făcut plăcere să vorbim în ultimele săptămâni, dar îmi dau seama că interacțiunea noastră a luat sfârșit. Mi-ar plăcea totuși să discutăm personal despre ce s-a întâmplat. Dacă vrei și tu, anunță-mă!”
 • „Din moment ce nu te simțiți confortabil să îți împărtășești sentimentele cu privire la ceea ce se întâmplă între noi, voi închide ușa pentru alte discuții. Te rog să nu mă cauți peste trei săptămâni și să te aștepți să îți răspund. Nu o voi face.”
 • „Simt dezamăgire când realizez că povestea noastră a avut un final atât de brusc, dar cred că acum face parte din trecut. E în regulă. Mult noroc!”
 • „Nu sunt sigur/ă dacă ceva nu a mers bine sau dacă pur și simplu ți-ai pierdut interesul, dar voi considera că lipsa veștilor primite de la tine este modul tău de a spune că ai trecut mai departe. Acum și eu voi face la fel.”

Ce să-i scrii dacă vrei să știe ce simți

 • „Hei ! Se pare că ți-ai pierdut interesul și nu mai suntem pe aceeași lungime de undă. Deși este absolut în regulă, mi-aș fi dorit să fi ținut cont de emoțiile mele și să mă anunți că așa stau lucrurile. Merit acest lucru. Acestea fiind spuse, îți doresc numai bine!”
 • „Recunosc, am crezut că avem o conexiune aparte, așa că dispariția ta m-a surprins. Deși nu sunt pe deplin sigur/ă de ceea ce s-a întâmplat între noi, voi presupune că indiferența ta înseamnă că nu mai ești interesat/ă. Îți doresc tot ce e mai bun!”
 • „Să fii ignorat/ă e nasol și sunt dezamăgit/ă că acesta este modul în care alegi să comunici cu un om de care nu mai ești interesat/ă. Sper că vei găsi ceea ce cauți. Fără resentimente.”
 • „Se pare că stilurile noastre de comunicare sunt complet diferite. Cred că ar trebui să fim amândoi de acord să ne îndreptăm spre alte persoane.”

Ce să-i scrii dacă ați avut o relație de lungă durată

 • „Bună! Nu am mai auzit de tine de ceva vreme. Am vrut doar să văd ce faci și să mă asigur că ești bine. Sper că ești.”
 • „Aș fi vrut să mă anunți că sunt liber/ă să mă întâlnesc oricând cu alte persoane, din moment ce se pare că am terminat-o. Mult noroc în viitor.”
 • „Până în acest moment, chiar am crezut că suntem o pereche potrivită, dar am nevoie de un/o partener/ă care să poată comunica.”
 • „Pe baza tăcerii tale, voi presupune că nu mai ești interesat/ă de noi ca un întreg. Îți doresc numai bine.”
 • „Trebuie să recunosc, sunt rănit/ă că relația noastră nu a meritat un rămas bun corespunzător. Nu păreai genul de persoană care ar putea pleca așa, dar cred că uneori impresiile noastre despre oameni sunt greșite. Sper să tratezi următorul/oarea partener/ă cu mai multă bunătate.”

Bărbat care se uită în telefon, în timp ce își bea cafeaua.

Te întrebi ce ar trebui să faci după ce ai trimis mesajul?

Să nu stai numai cu telefonul în mână pentru a aștepta un răspuns pe care s-ar putea să nu îl primești niciodată! Distrage-ți atenția de la acest subiect, trăiește-ți viața în continuare și în cazul în care primești mesaj înapoi, vei decide pe moment ce ai de făcut. Oricum, există două posibilități: dacă îți răspunde și nu este sincer/ă, ar trebui să renunți, iar dacă acceptă o discuție lămuritoare, poți merge să afli ce s-a întâmplat.

Depinde doar de tine dacă trimiți sau nu un gând către persoana care a plecat din viața ta fără nicio explicație. Analizează bine toate situațiile și încearcă să îți dai seama dacă merită efortul.

Iată cele cinci lucruri care-l fac pe bărbatul de lângă tine să fugă, brusc, unde vede cu ochii

Surse foto: Unsplash, Unsplash

Surse articol: ThoughtcatalogBustleTimesofindia

Articolul urmator
„Exista viata dupa abuz, infidelitate si divort”. Povestea unei femei care a regasit dragostea dupa o relatie toxica
„Exista viata dupa abuz, infidelitate si divort”. Povestea unei femei care a regasit dragostea dupa o relatie toxica
Cât de bine ştii să scrii?
Incepe quiz
Cât de bine ştii să scrii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.