Cele cinci lucruri care-l fac pe bărbatul de lângă tine să fugă, brusc, unde vede cu ochii

Cele cinci lucruri care-l fac pe bărbatul de lângă tine să fugă, brusc, unde vede cu ochii

Ramona Jurubita

Te-ai întâlnit vreodată cu un bărbat care la început te privea ca pe o ființă magică... dar apoi, la scurt timp după aceea, a devenit indiferent față de tine? (Ridic mâna pentru că asta mi s-a întâmplat și mie!)

Sau ce zici de faptul că ai căzut victimă "ghosting"-ului? Foarte mulți dintre noi am pățit-o, încât acum nu mai reprezintă o noutate asta, din păcate. Ai avut un bărbat care și-a pierdut brusc interesul în momentul în care părea că lucrurile merg bine? Te-ai confruntat cu durerea și agonia de a vedea cum entuziasmul lui față de tine se stinge în mod constant?

Femeie care plânge pe o bancă în parc, după ce a fost părăsită de iubit.

Știu că ai făcut-o, pentru că toate am făcut-o. Este dureros și, sincer, e neplăcut. Vreau să încep prin a-ți spune că nu este din cauză că ești rea, de neiubit sau nedemnă de sentimente pure și adevărate. Dacă asta credeai, atunci nu o mai face!

Tu, ca multe alte femei, s-ar putea să nu fii conștientă de lucrurile subtile care îi îndepărtează pe bărbați. Poate că ai cele mai bune intenții... dar nu este vorba despre intenții, ci despre cu totul altceva.

Oricare ar fi scenariul din capul tău, rămâi cu întrebări interminabile și vrei să știi ce s-a întâmplat și de ce. Ei bine, de aceea mă ai pe mine! Voi descompune cele mai mari cinci motive pentru care bărbații se dezic de a fi într-o relație cu tine.

Cinci lucruri care îi îndepărtează pe bărbați de relații:

1. Scopul tău e să fii într-o relație, nu neapărat într-o relație cu el

Dacă a fi într-o relație este scopul tău, iar tot ceea ce spui și faci este pentru urmărirea acestui scop și nu prioritizezi persoana cu care vrei să începi o relație, ai pornit greșit la drum. Faptul că ai asta în minte te împiedică să te conectezi cu el ca persoană, deoarece el este de fapt doar un mijloc prin care vrei să îți atingi scopul.

Faza de curtare ar trebui să fie bazată pe cunoaștere reciprocă, este momentul în care trebuie să descoperiți dacă aveți chimie, dacă sunteți compatibili și dacă vă place compania celuilalt. Dacă în timpul acestei faze de descoperire ajungeți amândoi să vă dați seama că viața este mult mai bună lângă cealaltă persoană și cât de mult vă place să fiți unul în preajma celuilalt, atunci o relație se va dezvolta, fără efort și în mod natural.

Atunci când te arunci mental într-o relație înainte de vreme, pierzi partea distractivă și, în loc ca lucrurile să fie plăcute, există un sentiment subiacent de presiune pe care bărbatul tău îl poate percepe cu siguranță.

Gândește-te la asta punându-te în pielea lui. Pur și simplu știi când cineva încearcă să obțină ceva de la tine și asta te face să fii precaut și să te ferești când te afli în preajma acelei persoane. Când ai un scop ascuns de bifat, ești mereu, parcă, în alertă. Ești neliniștit, din cauza mizei mari care este la mijloc. Nu te poți relaxa câtuși de puțin, nu poți, pur și simplu, să fii tu. Această atitudine declanșează vibrați distructive și ucide total atracția simțită de un bărbat față de tine.

În plus, dacă adopți această atitudine, îți furi singură căciula și te privezi, din păcate, de o etapă frumoasă, distractivă și interesantă a unei relații.

Ține minte! Ai parte de un singur început, iar acesta reprezintă o parte atât de scurtă și de magică a relației! Este distractiv să cunoști pe cineva nou și să petreci timp cu o persoană de care îți place. Este incitant să descoperi omul respectiv și să descoperi lucruri despre tine în acest proces. Te simți entuziasmat, electric și euforic. Dacă te grăbești și sari peste această parte importantă și atât de necesară, ucizi atracția... și relația. Încearcă să te bucuri de proces fără să te grăbești spre un scop final. Fii prezentă. Bucură-te de aici și acum.

2. Ești prea dependentă de el

Este firesc să vrei să-l faci fericit pe bărbatul care iese cu tine. Cu toate acestea, dorința ta se poate transforma rapid într-o dependență bolnăvicioasă și disperare după atenție și timp petrecut cu el, iar acest lucru îi face pe bărbați să o ia la goană mai rău decât orice altceva. Dacă ești prea disponibilă și te străduiești prea mult vei părea, în ochii lui, disperată și nesigură, ca să o spunem pe șleau.

Atunci când te dai peste cap pentru a mulțumi un bărbat, acest lucru trimite un semnal de alarmă în mintea lui și, din reflex, se îndepărtează.

Aici este ceva foarte important de înțeles și făcut diferența: bărbații vor să se simtă doriți, nu să simtă că ai nevoie de ei. A avea nevoie de el înseamnă că vrei cu orice preț să-ți răspundă într-un anumit fel pentru a te simți bine. Dacă nu îți răspunde la mesaj, nu îți face complimente sau nu devine "oficial", tu te simți, automat, devastată.

Dacă singurul lucru pe care îl aștepți cu nerăbdare în aceste zile este să primești vești de la el, atunci trebuie să îți ajustezi prioritățile cât mai repede posibil.

Nu-l face pe el centrul vieții tale. Fericirea este ceva ce aducicu tine într-o relație, nu ceva ce urmărești să obții din acea relație.

Mulți oameni îți vor spune să nu fii prea disponibilă. Acest lucru este adevărat, într-o anumită măsură, dar a fi prea disponibilă nu este o problemă. Problema este să ai prea mare nevoie de el și să vrei cu disperare să primești aprobarea lui. Este, mai degrabă, vorba despre mentalitate decât despre comportamentul în sine.

Citește și: Motivul pentru care bărbații încep să se îndepărteze atunci când îi dorești cel mai mult

3. Te mulțumești cu lucrurile pe care nu ți le dorești (și nu știi ce îți dorești cu adevărat)

Te întâlnești cu un tip și el îți arată că nu este pregătit pentru o relație. Poate chiar îți spune direct că nu vrea să fie într-o relație. Dar tu rămâi oricum cu el, crezând că sigur se va răzgândi.

Îți sună cunoscut? Aud tot felul de variante ale acestei situații tot timpul... am fost chiar și eu odată într-un context exact ca acesta (bine, poate mai multe, nu doar unul).

Aici intervine o problemă majoră. Rămâi cu acest tip care nu îți poate oferi ceea ce îți dorești, dar te aștepți ca el să se comporte ca iubitul tău și apoi te superi când nu o face. Te aștepți să primești vești de la el, te aștepți să te contacteze, te aștepți la anumite gesturi romantice... dar el nu le face. Problema este că nu-l poți distribui în rolul de iubit când el nu își dorește asta.

În astfel de cazuri, femeia simte adesea resentimente pentru că partenerul nu-i satisface nevoile, deși a fost informată de la început că el nu este capabil să facă acest lucru. Când sentimentele negative încep să apară, nu trece mult timp până când el te va lăsa cu ochii în soare. Nu poți schimba un bărbat sau să-l transformi în ceea ce vrei tu să fie. De asemenea, nu poți forța o situație să fie cum vrei tu să fie. Singura persoană pe care o poți controla ești tu.

Dă-ți seama ce îți dorești, acordă-ți permisiunea de a avea relația pe care o vrei, nu te mulțumi cu lucrurile pe care nu ți le dorești și nu te supăra când nevoile tale nu sunt satisfăcute.

4. Nu ești sinceră

Nu există femeie mai neatractivă pentru un bărbat decât una care nu este sinceră. Încrederea este totul într-o relație; dacă ești necinstită și înșelătoare, el va pune capăt relației mai repede decât poți rosti cuvântul „înșelător”. Nu este vorba doar de minciună, deși acesta este un semnal de alarmă major. Este vorba, de asemenea, despre a fi necinstit cu propria persoană, cu dorințele și cu intențiile tale.

Nu-i spune că ești o fată cool, care vrea să fie prietena lui cu beneficii, când în secret speri să se îndrăgostească nebunește de tine și să te ceară în căsătorie.

Nu-i spune că ai anumite păreri doar pentru a-l face să te placă. Nu te preface că ești cine nu ești, de fapt. Adevărul iese întotdeauna la iveală și ce vei face atunci?

Trebuie să fii sinceră din punct de vedere emoțional. Spune-i ce simțiți, nu fi pasiv-agresivă și nu îți reprima sentimentele (ele vor reveni apoi mai agresive, mai dăunătoare). Da, uneori acest lucru presupune să fii puțin vulnerabilă - și cu toții suntem îngroziți de asta! - dar trebuie să faci și pasul acesta dacă îți dorești o relație profundă, adevărată.

Pe bărbați îi sperie femeile dependente de ei, care se bazează pe un iubit pentru a le face fericite și a le face să simtă că au valoare. O femeie care își exprimă emoțiile și nevoile în mod onest nu este înfricoșătoare. Dimpotrivă, ea este atrăgătoare.

Bărbat plictisit de atitudinea partenerei care este narcisistă și face prea multe poze.

5. Ești prea focusată pe propria persoană

În epoca Instagramului și Facebookului, cu toții avem urme de narcisism în noi (unii mult mai mult decât alții). Și, de fapt, nu e vorba despre faptul că suntem atât de îndrăgostiți de noi înșine, dimpotrivă! Este vorba despre faptul că avem o doză uriașă de nesiguranță și încercăm să primim validare chiar și din partea oamenilor care nu contează pentru noi.

Să vorbești prea mult, să te lauzi, să te mândrești, să te preocupi de propriile dorințe și nevoi până la obsesie - toate acestea sunt lucruri care îi fac pe bărbați să renunțe la o relație cu tine. Relațiile sunt despre a dărui celuilalt mai mult decât primești, iar persoanele centrate pe sine nu pot vedea dincolo de propriile dorințe și nevoi. Relația nu mai este o experiență comună, ci devine experiența lor, iar acest lucru poate duce la o dinamică foarte toxică.

Multe femei cad în capcană și ajung să fie obsedate de propriile dorințe și nevoi (și vreau să clarific faptul că nu spun că nu ar trebui să ai dorințe sau nevoi, ar trebui! Iar acele dorințe și nevoi sperăm că vor fi îndeplinite. Dar cu măsură), iar apoi se întreabă de ce tipul nu mai este interesat.

Trebuie să privești mai departe de ce te interesează exclusiv pe tine pentru a te conecta cu altcineva, iar acest lucru se poate întâmpla doar atunci când te afli într-o etapă în care ești ok din punct de vedere emoțional.

În același timp, a fi prea centrată pe el este, de asemenea, o problemă, așa cum am discutat la începutul acestui articol. Ambele au aceeași motivație nesănătoasă: nesiguranța.

Deci, care este soluția?

Soluția nu constă în a urma un set de reguli sau în a juca un rol. O prietenă m-a întrebat zilele trecute care este "formula magică" pentru a convinge un tip să se implice mai mult. Ei bine, această formulă există... oarecum. "Strategia" este să fii cea mai bună versiune a ta. Să lucrezi la problemele tale. Să-ți găsești fericirea în propria viață și să găsești un sens al vieții. Soluția nu este să crezi că vei găsi fericirea, stima de sine și sensul imediat ce vei avea un iubit. Această mentalitate cauzează toate comportamentele defectuoase pe care le-am discutat în acest articol.

Asta este tot ce poți face. Nu poți forța pe cineva să te iubească. În esență, trebuie doar să te faci pe tine însăți... iubibilă.

Sper că acest articol te-a ajutat să înțelegi mai bine ce îl îndepărtează pe bărbat. Dar mai sunt multe lucruri pe care trebuie să le știi. Există două momente definitorii într-o relație, care arată dacă aceasta va dura sau dacă vei ajunge cu inima frântă. Primul este atunci când bărbatul tău pare să se retragă, să se îndepărteze. Dacă ți se pare că își pierde interesul, se îndepărtează sau se comportă rece față de tine, atunci trebuie să citești acest articol chiar acum, pentru a afla exact ce trebuie să faci.

Următorul lucru pe care majoritatea femeilor nu îl cunosc este ceea ce inspiră, de fapt, un bărbat să își ia un angajament pe viață. Ce face ca o femeie să aibă potențial de iubită/soție? Cunoști răspunsul? Dacă nu, trebuie să citești acest articol chiar acum.

Acest articol îi aparține autoarei Sabrina Alexis și a fost postat inițial pe A New Mode, site-ul la care aceasta este redactor.

Citește și: Un suflet pereche este cineva care te vindecă, nu cineva de care ai nevoie să te vindeci

Sursă articol: A New Mode

Surse foto: iStock

Articolul urmator
5 lucruri pe care le fac femeile care descopera marea dragoste
5 lucruri pe care le fac femeile care descopera marea dragoste
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?
Incepe quiz
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - cuplu

    1. 5 trucuri prin care să scapi din rutina din viața de cuplu (1656 vizite)