Cele trei mici obiceiuri care îi împiedică pe bărbați să înșele

Cele trei mici obiceiuri care îi împiedică pe bărbați să înșele

Ramona Jurubita

Înșelatul a devenit un obicei tot mai des întâlnit. Unii oameni uită adesea de jurămintele rostite la începutul căsătoriei. Motivele pentru care devin infideli pot fi nenumărate și chiar neașteptate. Cert este... nu vei întâlni persoană care să nu cunoască măcar pe cineva care a călcat strâmb în relație.

Este un adevăr neplăcut, dar nu trebuie să ne ascundem după deget sau să negăm realitatea. Din păcate, foarte mulți oameni nu se mai regăsesc în relațiile lor și aleg să caute fericirea în brațele altcuiva. Asta înseamnă că nu este întotdeauna exclusiv vina lor pentru ce se întâmplă. Poate fi vorba despre un dezechilibru între cele două persoane, o ruptură care îl împinge pe unul dintre ei să cadă în ispită.

Femeie care îi pune mânile la ochi partenerului

Kimberly Riggins, life coach și redactor (la Your Tango) specializat în infidelitate și căsătorie, este de părere că neglijența este intrusul care duce o căsnicie în ruină.

„Personal, cred că unele cupluri devin leneșe. Partenerii nu se mai curtează unul pe celălalt, nu mai comunică și presupun că jurămintele pe care le-au făcut în acea zi îi vor menține uniți. Nu presupuneți, repet, nu presupuneți, pentru că aveți acea bucată de hârtie care vă leagă uniunea, că mariajul vostru va rămâne intact.

Dacă vă neglijați căsnicia, aceasta va eșua. Căsătoriile sunt ca niște plante... dacă nu le mai hrăniți, vor muri. Dacă vreți să vă protejați mariajul împotriva înșelăciunii, atunci faceți ceea ce trebuie să faceți. După cum spune Andre Maurois, „O căsnicie de succes este un edificiu care trebuie reconstruit în fiecare zi”.

Întoarceți-vă la elementele de bază. Concentrați-vă pe fundația ei.”, a spus experta.

Iată ce nu trebuie să lipsească din interacțiunea ta cu partenerul ca să nu aveți probleme, potrivit îndrumărilor oferite de specialista în relații menționată mai sus:

 1. Comunicarea
  Dacă vrei ca mariajul tău să supraviețuiască, trebuie să vorbești în orice moment cu partenerul. Este indicat să discutați și despre lucrurile bune și despre cele mai puțin bune. Nu te gândi că este suficient să purtați un dialog scurt la cină despre cum v-a fost ziua! Aveți nevoie de conversații sincere despre ce vă apasă, despre așteptări și emoții. Lipsa comunicării vă va face pe amândoi să adunați resentimente, fiindcă nu veți ști niciodată clar ce funcționează și ce nu.
  Când te abții de la a spune ce simți, nu tratezi niciodată problemele, ci le lași să se adune.
 2. Aprecierea
  Asigură-te că îți apreciezi soțul/iubitul în fiecare zi, chiar și pentru lucrurile mărunte și îi și transmiți acext lucru. De obicei, acele chestii mici... cam sunt cele care înseamnă cel mai mult. Indiferent de ce se întâmplă între voi, nu vă cicăliți, nu vă certați sau criticați. Asigură-te că îi spui partenerului cât de mult înseamnă pentru tine. Dacă nu o faci, altcineva o va face la un moment dat și îți va părea rău. Da, poate chiar îl apreciezi, dar dacă nu îi spui niciodată, va căuta în altă parte acele cuvinte de care are nevoie.
 3. O viață intimă activă
  Asigură-te că apropierile fizice nu lipsesc dintre voi, căci intimitatea este un capitol care nu trebuie ignorat. Chiar dacă aveți multe griji pe cap, nu trebuie să uitați să vă oferiți câteva momente de plăcere din când în când. Este adevărat că oboseala își poate spune cuvântul, dar relațiile intime pot fi, de fapt, o metodă de relaxare. Sărutați-vă ca atunci când ați început să vă întâlniți, exprimați-vă afecțiunea prin mângâieri și îmbrățișări și fiți deschiși la idei noi.

Responsabilitatea unei căsnicii fericite stă pe umerii ambilor parteneri. Dacă totul se destramă, nu ar fi corect să dai vina pe cealaltă persoană și să consideri că tu nu ai greșit cu nimic. Trebuie să privești în interior, la interacțiunea dintre voi, să vezi unde ai greșit tu și unde a greșit el.

Următorul pas este să te întrebi ce poți face pentru a repara legătura pe care o aveți. Nu uita că este nevoie de doi pentru ca o relație să funcționeze și amândoi trebuie să vă implicați 100%. Amintește-i acest lucru și omului de lângă tine, apoi ghidați-vă după această idee, fiindcă este singura cale să trăiți fericiți până la adânci bătrâneți.

Descoperă: Adevăratul motiv pentru care femeile nu-i pot schimba pe bărbații pe care îi iubesc

Surse foto: Unsplash

Surse articol: YourtangoFlipboardMarkmanson

Articolul urmator
Trei puncte de cotitură într-o relație! Foarte puține cupluri reușesc să rămână împreună
Trei puncte de cotitură într-o relație! Foarte puține cupluri reușesc să rămână împreună
Ce te impiedica sa fii fericita?
Incepe quiz
Ce te impiedica sa fii fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.