Cinci secrete despre dragoste pe care femeile mature le știu și cele tinere nu

Cinci secrete despre dragoste pe care femeile mature le știu și cele tinere nu

Ramona Jurubita

Dragostea arată diferit pentru fiecare în parte, dar percepția asupra acestui sentiment se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Totul are legătură cu evoluția și cu maturitatea emoțională pe care o dobândim în timp. Naivitatea adolescentei de altădată este înlocuită de înțelepciunea unei femei care a trecut prin multe experiențe. Acesta este cursul vieții și tot se întâmplă la fel pentru toată lumea.

Când ești încă tânără, nu știi cu exactitate ce este iubirea, ci încerci să o definești în funcție de trăirile de moment pe care le ai. La maturitate, înțelegi perfect definiția acestei emoții profunde, fiindcă poți privi în urmă la tot ce a fost și poți face anumite comparații.

La o vârstă matură, îți dai seama că trupul tău îți aparține ție, nu societății. Și te bucuri că poți să guști, să atingi, să vezi, să simți și să trăiești viața... Dar știi cum? Exact așa cum vrei! Totul se așază la locul lui... La un moment dat, totul începe să fie așa cum trebuie să fie.

Parteneri în vârstă care stau pe scaun, în timp ce femeia mângâie fața bărbatului.

Iată cele cinci secrete despre dragoste pe care le vei descoperi după ce trăiești din plin mai multe povești romantice:

1. Un corp tânăr nu este veșnic, așa că trebuie să înveți să îl iubești la orice vârstă

Pe măsură ce o femeie îmbătrânește, își dă seama că nu trebuie să se străduiască să își perfecționeze corpul. Nici măcar nu mai simte nevoia să se îmbrace în haine care-i pot evidenția punctele forte.

Corpul este asistentul tău credincios în această călătorie numită „viață”. Nu face sacrificii doar pentru a arăta bine și ascultă-ți întotdeauna organismul înainte de a lua o decizie radicală. Vrei să impresionezi pe toată lumea cu prezența ta? Nu ai nevoie de o siluetă silfidă, ci doar de o rochie roșie, combinată cu pantofii potriviți. Vrei să dai un restart vieții tale? Atunci trebuie să mănânci tot ce poftești și să nu te învinovățești pentru asta. Te doare ceva? Este timpul să încetinești și să iei o pauză. Acceptă-ți imperfecțiunile și nu te condamna dacă obosești, dacă nu poți arăta mereu ca scoasă din cutie și dacă uneori acumulezi kilograme nedorite.

La vârsta adultă, îți dai seama că trupul tău îți aparține ție, nu altcuiva. Și te poți bucura că îți permite să guști, să atingi, să vezi, să simți și să trăiești viața. Este important să faci totul așa cum vrei, nu cum îți dictează alții sau standardele societății.

2. Femeile mature știu că bărbații vin și pleacă, dar prietenele rămân pentru totdeauna

Chiar și atunci când ne găsim un partener, avem nevoie de prietene. Cu ele avem un fel de intimitate pe care nu o putem avea niciodată cu un bărbat.

Deseori, domnii nu sunt pregătiți să discute despre sentimente. Ei nu vor să înțeleagă sensul fiecărei conversații, fiecărui mesaj, fiecărui cuvânt. Nu privesc totul în profunzime și își fac soțiile să se simtă neînțelese, poate chiar neascultate.

În plus, femeile trăiesc de obicei mai mult decât bărbații, așa că, atunci când vor muri, vom avea cu siguranță nevoie de prietene. Într-adevăr, nu este în regulă să ne gândim la ce este mai rău, dar trebuie să avem în vedere toate posibilitățile și să ne pregătim pentru orice. Niciun om nu și-ar dori să îmbătrânească singur, nu-i așa?

3. Este mai bine să te îndrăgostești de un bărbat bun decât de unul sexy

La o vârstă fragedă, sunt mai multe șanse ca libido-ul să ia decizii în locul rațiunii. Ajungem să avem parte de momente intime de neuitat, dar, mai devreme sau mai târziu, durerea emoțională se instalează. Nu trebuie să alegem un partener care arată bine, dar ale cărui intenții nu sunt așa bune cum ne imaginăm. Atenția la detalii face diferența, iar cel mai bine ar fi să ne îndrăgostim când mintea și inima se pun de acord. Din păcate, suferim de câteva ori până ajungem în relația potrivită. Femeile mai în vârstă caută în, primul rând, să își satisfacă nevoile emoționale. Apoi, libidoul crește și el!

4. Certurile nu reprezintă sfârșitul unei relații

În tinerețe, certurile pot fi mai rare, dar mai dure, așa că ajung să fie considerate sfârșitul lumii, nu doar sfârșitul relației. Impulsivitatea care ne ghidează înainte să ne maturizăm este vinovată pentru deciziile pripite pe care le luăm. Dar pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne dăm seama că nu trebuie să privim fiecare ceartă ca pe un sfârșit de drum.

Femeile mature știu că există suișuri și coborâșuri într-o relație și nu este nevoie să intre în panică la fiecare cădere. Așteaptă ca apele să se liniștească și găsesc întotdeauna o rezolvare pentru neînțelegeri. Își iartă partenerul dacă este cazul și știu să își ceară scuze dacă ele au greșit. Răbdarea le ajută să repare tot ce se strică, astfel încât să o ia de la capăt cu mai multă încredere.

5. Femeile mature se iubesc mult mai mult pe ele însele

Da, uneori cad pradă autocriticii, dar în general își dau seama că relația cu propria persoană este cea mai importantă și că este pentru întreaga viață. Toți ceilalți sunt simpli trecători și doamnele care s-au maturizat știu că nu au nevoie de nimeni ca să fie cu adevărat fericite.

Vor plânge după mulți oameni care pleacă din viața lor și abia apoi vor înțelege că nu au pierdut nimic. Ar fi o pierdere să uite cine sunt, cât valorează și ce merită.

Dacă ești încă tânără și crezi că lumea se oprește în loc odată cu o relație eșuată, ar trebui să te gândești că ai toată viața înainte. Vei evolua și te vei bucura că ai ajuns să înțelegi toate cele cinci secrete enumerate mai sus. Ai încredere că totul va fi bine și că vei privi orice situație dintr-o altă perspectivă! Lumea în care trăim nu e roz, așa cum o visează tinerele îndrăgostite. Dar știi ce? Femeile mature și-o pictează în câte culori vor ele!

Citește și: Trucul lor din mânecă: află cum își aleg femeile inteligente partenerul de viață perfect

Surse foto: Pexels

Surse articol: CluberSoulpostReynadaily

Articolul urmator
Opt motive pentru care nu-ți găsești adevărata dragoste, conform legilor Karmei
Opt motive pentru care nu-ți găsești adevărata dragoste, conform legilor Karmei
Cât de multe știi despre femeile care conduc lumea?
Incepe quiz
Cât de multe știi despre femeile care conduc lumea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.