Cinci sfaturi pentru viața în armonie cu iubitul tău

Miercuri, 27.07.2016
de Alexa Galgau

O relație este ca o plantă: nu poate să crească de la sine, ci trebuie hrănită și îngrijită, având nevoie de atenție zilnică pentru a se dezvolta armonios. Nu este nevoie de un efort supraomenesc, ci de bune intenții și lucruri mărunte care fac diferența pe termen lung. Psihoterapeuții care se ocupă de cupluri sunt de părere că o relație fericită se dezvoltă într-un climat pozitiv, în care ambii parteneri sunt implicați, protejându-se și susținându-se unul pe celălalt.

Citește cele mai utile sfaturi pentru viața în armonie alături de partenerul tău!

Viața în armonie: sfaturi pentru relații fericite

Există câteva lucruri mărunte pe care le poți face pentru a te asigura că relația voastră este armonioasă. De cele mai multe ori, aceste mici atenții sunt cele care ne fac fericiți, așa că urmează sfaturile de mai jos pentru viața în armonie cu iubitul tău!

1. Fiți drăgăstoși dimineața. Adesea, din cauza vieții haotice pe care o ducem, dimineața uităm de partener și ne concentrăm doar pe mobilizare, pentru a putea pleca la muncă. Psihoterapeuții sunt de părere că o interacțiune pozitivă la primele ore ale dimineții poate schimba ecuația relației, făcând-o mai armonioasă. Și ce dacă ești obosită sau supărată că trebuie să pleci așa devreme? Asta nu are nicio legătură cu iubitul tău, așa că de ce să nu fii iubitoare cu el încă de când faci ochi dimineață? Crede-ne, amândoi veți avea zile mai senine dacă vă obișnuiți astfel!

2. Îmbrățișați-vă mai des. Lipsa de afecțiune este una dintre cele mai mari probleme într-o relație de lungă durată. Problema este că, după ce ne obișnuim unul cu celălalt, în timp, avem tendința de a deveni mai preocupați de multe alte lucruri neimportante și nu ne mai atingem atât de mult ca înainte. Poate că nu pare grav, dar adevărul este că noi, ca oameni, avem nevoie de atingere pentru a fi fericiți. Îmbrățișările ne apropie și, cu cât sunt mai lungi, cu atât corpul eliberează mai multa oxitocină, denumită și „hormonul iubirii”. Așadar, atunci când vii acasă de la muncă, alocă-ți câteva secunde pentru a-ți îmbrățișa iubitul și amândoi veți fi mult mai fericiți.

3. Fă-i complimente iubitului. Știi cum te simți în al nouălea cer dacă persoana pe care o iubești îți face un compliment venit din inimă? Ei bine, bărbații au aceeași nevoie de a fi complimentați și apreciați, doar că nu vor să o arate. Critica și subaprecierea partenerului sunt două cauze principale ale divorțului, așa că trebuie să înveți să remarci lucrurile bune la partenerul tău și să i le spui, nu doar să le gândești, dacă vrei să ai o viață în armonie cu el. Trebuie să fii recunoscătoare pentru relația voastră și pentru calitățile lui. Dacă se simte apreciat, nu va pleca niciodată de lângă tine. Ce motiv ar avea?

4. Alocați-vă timp doar pentru voi. Este incredibil cum trăim în aceeași casă, dar suntem aproape ca niște străini. Dimineața ne grăbim să plecăm, petrecem toată ziua la muncă, apoi, când venim acasă, suntem prea obosiți sau tracasați ca să mai avem diverse activități plăcute. Aceasta nu este o viață în armonie, ci un adevărat calvar, care în cele din urmă duce la separarea totală a doi oameni. De aceea, micile tabieturi pe care le aveți împreună sunt esențiale dacă vreți să fiți fericiți. Aveți nevoie de timp doar pentru voi, fără alte distrageri, în care să vă bucurați unul de celălalt, chit că este voba de doar 30 de minute pe zi. De exemplu, dimineața vă puteți trezi mai devreme cu 20-30 de minute pentru a vă savura cafeaua împreună. Seara, puteți opri televizorul și telefoanele și puteți sta la un pahar de vin, de vorbă. De altfel, studiile arată că poate fi chiar benefic pentru relație consumul de alcool moderat, atâta vreme cât înseamnă că petreceți timp împreună.

5. Înlocuiește criticile cu exprimarea unei dorințe. Atunci când iubitul tău stă prea mult la calculator, începi să te superi, pentru că te simți neglijată, nu-i așa? Este normal, însă, dacă prima reacție este să îl critici, rezultatul nu va fi unul pozitiv. În schimb, poți „ambala” altfel lucrurile. În loc să îi spui „Mereu stai numai la calculator”, poți să formulezi o dorință de genul „Mi-ar plăcea să stăm împreună mai mult. Crezi că poți să petreci timp cu mine?”. Sunt multe fraze care pot fi înlocuite cu unele mult mai sănătoase pentru viața în armonie: „Nu faci nimic prin casă” cu „Mă poți ajuta? Nu mă pot descurca bine fără tine”, „Fă ce vrei” cu „Hai să decidem împreună ce să facem”, „Ți-am spus eu că așa se va întâmpla” cu „Data viitoare hai să încercăm să facem altfel” și multe altele!

Nu poți avea o viață în armonie cu iubitul tău decât dacă faceți amândoi mici eforturi de a vă „îndulci” relația. Tu i-ai spus astăzi persoanei dragi cât de mult o iubești? 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!