Cum încearcă să-și rezolve neînțelegerile cuplurile imature

Cum încearcă să-și rezolve neînțelegerile cuplurile imature

Alida Enache

Știai că felul în care îți rezolvi problemele în cuplu spune foarte multe despre nivelul tău de maturitate? În timp ce multe persoane aleg să gestioneze situațiile neplăcute prin comunicare eficientă sau, de ce nu, cu ajutorul unui specialist în relații, altele ajung să se bazeze pe joculețe copilărești, care nu fac decât să înrăutățească lucrurile.

Imaturitatea emoțională a unui partener va afecta, bineînțeles, relația de cuplu, iar lucrurile devin mult mai complicate atunci când ambii iubiți adoptă un comportament infantil.

Persoanele imature intră deseori în relații pentru că încearcă, în mod inconștient, să acopere un gol sau să obțină ceva (apreciere, iubire, afirmare), deși nu sunt pregătite să se dedice în adevăratul sens al cuvântului. Astfel de legături amoroase sunt, în general, toxice și nu au durată lungă de viață.

Acestea sunt cele patru metode prin care își rezolvă neînțelegerile cuplurile imature:

1) Plânsul

Lacrimile nu rezolvă o problemă și nici nu o lămuresc câtuși de puțin. Într-adevăr, deseori suntem copleșiți de emoții și nu ne putem opri din plâns, dar asta este cu totul o altă poveste. Atunci când partenerul/partenera începe să facă asta doar pentru a obține ceva din partea ta, înseamnă că vrea să te manipuleze, deci este o persoană imatură, chiar toxică.

Atunci când plânge, o persoană atrage mila și distrage partenerul/partenera de la problema reală, care a apărut în cuplu și care ar trebui rezolvată. Dacă după acest episod, situația neplăcută încă nu are o soluție, relația nu va face decât să se destrame treptat.

Partenerul imatur tinde să adopte acest comportament de fiecare dată când lucrurile se încing, indiferent dacă are sau nu dreptate. Tocmai de aceea, jumătatea sa sa va ajunge să-l vadă, cu timpul, ca pe un plângăcios, iar nimănui nu-i plac plângăcioșii. Cuplurile mature aleg să rezolve orice problemă prin comunicare, cu o discuție sinceră, deschisă.

2) Jocul vinovăției

Este mult mai ușor să dăm vina pe cealaltă persoană chiar dacă noi suntem cei care am greșit, nu-i așa? Deseori, tindem să-i facem pe alții responsabili pentru problema sau suferința noastră chiar dacă nu au nici cea mai mică legătură cu ea.

"Deci mă urăști atât de mult?", "E în regulă, văd că eu sunt problema, mulțumesc" - sunt replici pe care persoanele imature le folosesc deseori, chiar în mod inconștient, pentru a-și manipula partenerii. Ei bine, această "soluție" are viață scurtă, căci celălalt partener va începe să aibă resentimente față de relația/mariajul lor.

3) Evitarea

Dacă după un conflict sau un dezacord, persoana iubită nu-ți mai răspunde la telefon sau te ignoră total, ei bine, asta înseamnă că este imatură. Unii oameni aleg să se ducă într-o altă cameră sau, pur și simplu, să se facă pierduți, atunci când sunt supărați pe parteneri, dar un astfel de comportament nu va rezolva problema inițială.

Din nou, comunicarea este cheia, ci nicidecum evitarea ei. Relațiile sau căsniciile în care se întâmplă des aceste lucruri nu au o bază stabilă, profundă.

4) Pedeapsa

Te-ai certat, din nou, cu iubitul tău/iubita ta, iar acum te-ai hotărât să îl/o "pedepsești" în diverse feluri. Poate că nu îi vei mai găti, nu-i vei mai oferi ajutorul tău și, bineînțeles, veți lua o mică pauză de la viața voastră intimă pentru o vreme. Acest comportament nu va face decât să înrăutățească lucrurile, ci nicidecum să soluționeze problema. 

În plus de asta, partenerii care se simt privați în diverse moduri vor ajunge, la un moment dat, să-și caute fericirea în brațele unei alte persoane. Cu siguranță că nu vrei să fii principalul motiv pentru care iubitul tău/iubita ta începe o aventură, nu-i așa? Ei bine, atât timp cât relația voastră nu este ghidată de imaturitate, nu ar trebui să-ți faci griji. Și da, comunicarea eficientă este "arma" celor maturi.

Citește și: Despre bărbați: mituri famate de psiholog explicate

Surse foto: iStock

Surse articol: Baynite, Youthvillage, Stylecraze

Articolul urmator
Locuitul împreună, dar separat, poate fi cheia pentru relațiile de succes și de lungă durată
Locuitul împreună, dar separat, poate fi cheia pentru relațiile de succes și de lungă durată
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.