Cum repari o căsnicie dezbinată de infidelitate, conform sfaturilor părintelui Vasile Ioana

Cum repari o căsnicie dezbinată de infidelitate, conform sfaturilor părintelui Vasile Ioana

Ramona Jurubita

Infidelitatea se numără printre cele mai întâlnite motive de divorț, fiindcă multora le este greu să își ierte partenerul care greșește într-un asemenea mod. Se pare însă că există viață de cuplu și după ce una dintre jumătățile întregului calcă strâmb, mai ales dacă relația este bazată pe iubire. Părintele Vasile Ioana le-a explicat credincioșilor cum se repară o căsnicie dezbinată de gesturile de infidelitate.

Prezent în emisiunea Vorbește lumea de la Pro TV, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din București, a vorbit despre secretele unei relații fericite și despre metodele pe care le pot utiliza soții aflați în impas. Preotul nu este un simplu om al bisericii în fața enoriașilor, ci și un bun sfătuitor, care încearcă să ajute pe toată lumea să trăiască în armonie. Iată ce a spus despre susținerea pe care le-o oferă soților care s-au îndepărtat din cauza infidelității:

„Acest păcat al infidelității este o boală. Pentru că eu sunt preot în Piața Universității, eu nu fac numai o spovedanie, ci o terapie de cuplu.
O spovedesc pe ea, îl spovedesc pe el, apoi văd care sunt problemele din cuplu și încerc să discut cu ei.”

În cadrul emisiunii de la Pro TV, părintele spune că a descoperit cele șapte elemente ale unei relații fericite. Ele sunt, de fapt, mici obiceiuri care, puse la un loc, reușesc să mențină vie flacăra iubirii. Comunicarea este pe primul loc, fiindcă fără ea nimic nu ar fi posibil.

„Dacă vom pune în practică aceste șapte trepte, vom și fericiți atât noi, cât și partenerul nostru. De altfel, majoritatea dintre noi ne dorim să primim…și oferim puțin. De aceea este esențial să știm că în cele șapte trepte spre o căsnicie fericită prima treaptă este comunicarea.
Este esențial să fii un bun ascultător al partenerului tău. Ascultă-l! Intră în gândul lui! Intră în inima lui! Vezi ce vorbește, ce spune. Partenerul are nevoie să fie ascultat. Dacă asculți ce spune partenerul cu atenție, vei vedea ce e în el și vei putea mai ușor să îl înțelegi. Comunicarea este esențială! Spunând gândurile tale, vorbind cu inima deschisă nu mai apare păcatul, pentru că spunând chiar și gândurile ascunse atunci poți să previi.”, a explicat preotul Vasile Ioana.

Potrivit vorbelor sale, infidelitatea nu se va mai strecura într-o căsnicie bazată pe cele șapte trepte care garantează fericire și armonie.

Cele șapte trepte care duc la o căsnicie fericită

1. Comunicarea – Este esențial să fii un bun comunicator al partenerului tău. Partenerul tău are nevoie să fie ascultat, e atât de important să fie înțeles. Identifica timpul potrivit pentru a ascultă partenerul. Să comunici cu partenerul

2. Împlinește nevoile fizice ale partenerului tău – Nu va lipsiți unul de altul decât pentru un timp. Sf. Apostol Pavel nu da un timp exact, dar este interesant un aspect. Femeile credincioase îi pun pe soții lor să țină post 40 de zile și nu e bine.
Postul fizic se ține cu bună învoială între cei doi. Dacă îi spui că 40 de zile nu are voie să se atingă de ține, apar păcatele. Iubirea e atunci când soțul te dorește, atunci e firește că soțul tău să vrea să fie cu ține.

O femeie este datoare înaintea lui Dumnezeu cu împlinirea fizică a bărbatului de lângă ea. O femeie jertfelnică va avea timp și pentru soțul ei. Mamele/ doamnele vor trebui să împlinească și dorințele fizice ale bărbatului.

După 40-50 de ani, dorința femeilor devine mai accentuată, însă atunci bărbatul nu va mai putea, iar atunci are datoria de a merge și a se face bine. Fă-l fericit pe partenerul tău și atunci vei fi și tu fericit.

3. Nevoile emoționale – Femeile au nevoie să fie admirate. Orice femeie e frumoasă! Admirați-va soțiile și căsnicia voastră va fi una longevivă. Dacă tu nu vei avea timp s-o admiri, atunci va apărea altul.
Dragi bărbați, nu fiți preocupați cu alte lucruri pentru că principala voastră preocupare este să îți faci soția fericită.

Parteneri care gătesc împreună într-o bucătărie cu mobilă albă

4. Nevoia de apreciere – Când ajungi acasă și-ți pune de mâncare spune-i: „Ce bună ești că ai făcut această supă”. Apreciază tot ce face femeia ta sau bărbatul tău. Minimizează lucrurile care te despart și maximizează ce va apropie.

5. Acceptă nevoile spirituale și culturale ale partenerului – Dacă partenerul vrea să meargă la teatru, la fitness, la biserica, las-o. Femeia credincioasă sfințește bărbatul necredincios și invers. Dacă tu ți-ai dori să dormi și ea să iasă, atunci ieși cu ea.

6. Nevoia de a-i acceptă pasiunile partenerului tău – Iubiți copilul din partener! Apreciază pasiunile aproapelui tău, pentru că dacă nu le apreciezi se produce o ruptură. Las-o să se simtă bine.

7. Nevoia de a fi iertat – Iubirea adevărată înseamnă iertare. Nu ai DNA în casă! Dacă atunci când vii acasă, partenerul te acuză mereu, atunci ridici un zid de apărare. Să fim prietenoși, iertători și iubitori cu partenerul și atunci el va veni cu drag în brațele tale. Trebuie să oferi că să ți se ofere!”, a spus preotul Vasile Ioana în emisiunea menționată anterior.

Dacă vei ține cont de sfaturile părintelui de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, ai toate șansele să te bucuri de o relație din care liniștea și înțelegerea nu lipsesc. De respect și iubire nici nu se mai pune problema, pentru că aceste valori stau la baza celor șapte trepte enumerate de preotul Vasile Ioana.

Cum au reacționat 14 bărbați la ideea de a lua numele soției după căsătorie. „Ideea ca un bărbat să-și anuleze complet numele mi se pare atât de înjositoare..."

Surse foto: Facebook

Surse articol: YoutubeBziLumeacredintei

Articolul urmator
Concubinajul în România: tu știi ce drepturi și obligații ai?
Concubinajul în România: tu știi ce drepturi și obligații ai?
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.