Părintele Vasile Ioana îi critică pe credincioșii care vin la biserică să ceară noroc în viață. „Sunt unii care cred dau acatistul, gata, le merge bine”

Părintele Vasile Ioana îi critică pe credincioșii care vin la biserică să ceară noroc în viață. „Sunt unii care cred dau acatistul, gata, le merge bine”

Lorena Pintilie

Părintele Vasile Ioana critică cu asprime enoriașii care se duc la biserică având ca unic scop norocul în viață. Preotul le atrage atenția acestora, spunând că este total greșit ceea ce fac și că motivul pentru care se duc constant la biserică ar trebui să fie cu totul altul.

Duhovnicul a vorbit de curând despre credincioșii care merg constant la biserică pentru „a le merge bine în viață”, având ca singur scop atragerea de noroc prin prezența lor la Sfânta Liturghie. Părintele Vasile Ioana de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” este cunoscut de enoriașii ortodocși români pentru faptul că spune lucrurilor pe nume indiferent de subiect, sau de cât de deranjant sau tabu ar fi acesta.

De curând, preotul a criticat aspru enoriașii care merg la biserică cu gândul că asta le va aduce norocul dorit. Acesta a spus scurt și tranșant:„nu există prostie mai mare decât aceasta”.

Dumnezeu te ajută să-ți duci crucea. Noi nu venim la biserică să dăm crucea jos din spate, că sunt unii care cred că dacă vin la biserică și dau acatistul, gata, le merge bine. Nu este așa. Am o veste: nu e așa. Nu venim la biserică să ne meargă mai bine. Este greșit. Noi în biserică asumăm crucea. Eu își întărești mușchii să-ți duci crucea. Este o prostie să crezi că dacă tu te duci azi la biserică, mâine îți merge bine”, a completat părintele.

Sfaturi de căpătâi de la părintele Cleopa de care orice om trebuie să țină cont

Părintele Vasile Ioana despre cum să ai o legătură mai puternică cu Dumnezeu

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit și cum pot credincioșii să se conecteze cu Dumnezeu și să aibă o relație mult mai bună cu El. „Dacă noi ne-am conecta cu Dumnezeu… Dimineața când te trezești faci o cruce, dar să ai dragostea să te conectezi. Să ai gândul la Dumnezeu. Dumnezeu e duh, între două semafoare te poți conecta la Dumnezeu. Dacă noi îl chemăm pe Dumnezeu, El vine”, a mai spus preotul.

parintele Vasile Ioana

Un alt mod prin care credincioșii se pot apropia de Dumnezeu este prin Sfânta Scriptură. Acesta îi îndeamnă pe oameni să citească zilnic Biblia. „De aceea îi indemn pe cei care ne urmăresc să nu treacă o zi, e degeaba ziua aia dacă nu ai citit un pic din Biblie. Dacă nu ai citit un pic din cuvântul lui Dumnezeu, dacă nu ai înălțat o rugăciune către El a trecut ziua degeaba că nu suntem animale”, a mai declarat preotul Vasile Ioana.

Părintele susține că nu există scuze pentru a nu citi din Scriptură, subliniind că există nenumărate aplicații online care pot fi descărcate pe telefon, astfel încât să nu fie nevoie de achiziționarea unei Biblii fizice, în cazul în care acesta ar fi unul dintre impedimente.

Pe telefon există biblia online. Ai dat frumos Evanghelia după Ioan ai dat click şi ți-a apărut capitolul 1. Deci nu citești în grabă. Evanghelia după Ioan capitolele 17,18, 19 zilele astea este aur”, spune acesta.

Părintele Vasile Ioana: „Dumnezeu vrea să facem cunoscută dragostea Lui lumii

Într-un alt interviu, duhovnicul a vorbit despre importanța legăturii oamenilor cu divinitatea și despre propovăduirea Cuvântului Său lumii. „Ce vrea Dumnezeu de la noi? Să facem cunoscută dragostea Lui lumii, oamenilor. Cumva, dacă citim din Biblie ne conectăm cu duhul lui Dumnezeu şi ne îndumnezeim. Prin cuvânt vine în noi puterea. Puterea este un cuvânt care se transformă în emoție. Cumva legătura noastră cu Dumnezeu prin cuvânt nu este pe logică, este prin simțire”, a mai explicat preotul.

Sfaturile pe care Ilarion Argatu lăsate moștenire pentru credincioși: „Elimină păcatul și împacă-te cu Dumnezeu și atunci Te va asculta”

Părintele Vasile Ioana este renumit pentru activitatea lui nu doar în parohie, dar și pentru aparițiile sale la emisiuni TV și online, care au un impact deosebit în rândul românilor de toate vârstele. Părintele Vasile Ioana, în vârstă de 50 de ani, este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din București.

S-a născut într-o familie cu cinci copii. Înaintea de venirea lui și al fraților săi pe lume, mama lui a hotărât să se călugărească, însă s-a îndrăgostit și a făcut pasul cel mare. După puțin timp, acesta s-a născut, însă n-a fost crescut într-o familie prea iubitoare. Tatăl lui și-a neglijat familia și a început să devină violent în urma excesului cu alcool. Însuși preotul Vasile Ioana a fost martor la numeroase scene de violență în familie și tocmai pentru că tatăl lui devenise alcoolic și agresiv. 

Astfel, cooil fiind la acea vreme, și-a făcut o promisiune, mai precis, că nu va ajunge niciodată într-o astfel de situație în fața viitorilor săi copii. Viața Părintelui Vasile s-a împărțit între Târgoviște, orașul unde locuiau părinții lui, și la Câmpina, la țară. Totodată, bunicul acestuia a avut o mare influență asupra lui, fiind cel ce i-a devenit model în viață. Din câte se pare, el a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru Biserică. 

Surse foto: Facebook - Părintele Vasile Ioana

Surse articol: România TV, YouTubeKfetele

Articolul urmator
Tradiții și obiceiuri pe care românii le respectă în postul Crăciunului. Multe dintre ele te vor ajuta să ai un an nou rodnic și plin de noroc
Tradiții și obiceiuri pe care românii le respectă în postul Crăciunului. Multe dintre ele te vor ajuta să ai un an nou rodnic și plin de noroc
Ce zeiță greacă este părintele tău spiritual?
Incepe quiz
Ce zeiță greacă este părintele tău spiritual?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.