Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală

Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală

Lorena Pintilie

Vara este sezonul nebuniei, al aventurilor și al călătoriilor. Tot ce vrei este să te bucuri de soare, să ieși, să cunoști lume și să creezi conexiuni cu cei din jurul tău. Tocmai această „pornire” te împinge să încerci lucruri noi, pe care, poate, altă dată le-ai fi refuzat. Simți nevoia să te dezlănțui și să flirtezi, să scoți la iveală cea mai bună versiune a ta și să te bucuri de ea împreună cu altcineva. Și uite așa te trezești că dorințele tale cele mai aprinse pot lua o formă inedită lângă un om pe care îl îndrăgești și simți că se potrivește perfect în tabloul verii tale.

Însă dacă toată această euforie se risipește odată cu trecerea anotimpului cald? Dacă a fost mai degrabă vorba de o aventură scurtă, dar intensă, nu de o conexiune reală și de durată? Află alături de noi care sunt detaliile care dezvăluie răspunsul la aceste întrebări.

Atunci când ești luat/ă pe sus de valul intens al dorințelor văratice îți este greu să deosebești lucrurile, mai ales când vine vorba de relații. Entuziasmul poate încețoșa adevăratele intenții, atât pe ale tale, cât și pe ale celuilalt, iar la final îți poate lăsa un gust nu tocmai plăcut, căci nu ai reușit să faci diferența între o aventură „sezonieră” și „acel ceva real și de durată”.

Este posibil să fie dificil să stabilești dacă relația pe care ai început-o odată cu venirea verii va fi o altă experiență trecătoare sau una care va persista. Însă există câțiva indicatori cheie de luat în considerare în acest sens. O aventură de vară este, în general, o relație romantică pe termen scurt, caracterizată de o atmosferă relaxată, dar intensă, și distractivă. Pe de altă parte, o relație reală și serioasă implică o legătură mai profundă și un angajament pe termen lung. Iată câțiva factori care te pot ajuta să faci diferența între cele două.

Aventură de vară sau relație reală? Află unde „te situezi”!

Ce să îl întrebi, neapărat, înainte să ieși la întâlnire cu el

1. Durata relației

Iubirile de vară tind să fie de scurtă durată, de obicei, rezumându-se doar la perioada estivală. Dacă relația a durat mai mult și nu dă semne că se va încheia odată cu sezonul cald, este posibil să fie ceva mai mult decât o conexiune trecătoare.

2. Nivelul de implicare

Evaluează cât de angajați sunteți emoțional în relație. O aventură de vară este mai puțin serioasă și nu implică discuții despre viitor, pe când o relație autentică presupune planuri și obiective comune.

3. Profunzimea legăturii

O relație autentică se bazează pe o conexiune emoțională mai profundă, în timp ce o aventură de vară poate fi superficială și concentrată pe distracție.

4. Comunicarea

Relațiile sănătoase se bazează pe comunicarea deschisă și sinceră. Dacă tu și partenerul tău/partenera ta comunicați deschis despre diferite aspecte ale vieții și despre sentimentele voastre, acesta este un semn al unei conexiuni semnificative.

5. Interese și valori comune

Relațiile solide implică compatibilitate în ceea ce privește interesele, valorile și obiectivele. Dacă tu și perechea ta descoperiți că aveți interese și valori comune, acest lucru poate indica o legătură semnificativă.

6. Întâlnirea cu prietenii și familia

Prezentarea celui/celei de lângă tine prietenilor și familiei este un semn al unei relații serioase. Dacă v-ați întâlnit cu persoanele importante din viața celuilalt, acest lucru indică o dorință de apropiere pentru o perioadă aparent nelimitată.

7. Sprijin emoțional

O relație autentică implică să fiți alături unul de celălalt atât în momentele bune, cât și în cele dificile. E normal să vă loviți și de momente mai puțin plăcute. Dacă perechea ta reprezintă un sprijin solid, înseamnă că la mijloc este o legătură emoțională profundă, nu o aventură trecătoare.

8. Planuri pe termen lung

Discutați despre planurile de viitor. Dacă tu și partenerul tău/partenera ta vorbiți despre posibilitatea de a continua relația după lunile de vară, acest fapt sugerează o intenție de a construi ceva solid cu timpul.

„Oare m-am culcat cu el prea devreme?” - întrebarea ce dă bătăi de cap multor femei

Nu uita că fiecare relație este unică, iar ritmul în care se dezvoltă poate varia. Comunicarea este vitală, așa că discuțiile deschise despre sentimentele și intențiile voastre vă pot ajuta să vă clarificați poziția. În cele din urmă, timpul va dezvălui adevărata natură a relației. Cu toate acestea, nu fi dezamăgit/ă dacă relația se va încheia odată cu venirea toamnei, ci bucură-te de momentele pe care le-ați petrecut împreună și de amintirile care vor rămâne veșnic în suflet. Nu toate legăturile sunt menite să persiste!

Surse foto: Freepik 

Surse articol: Thought Catalog 

Articolul urmator
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
Cu ce bad boy celebru ar trebui sa ai o aventura?
Incepe quiz
Cu ce bad boy celebru ar trebui sa ai o aventura?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.