Dacă face aceste gesturi la prima întâlnire, e clar că trebui să fugi

Dacă face aceste gesturi la prima întâlnire, e clar că trebui să fugi

Alida Enache

În zilele noastre, întâlnirile cu necunoscuți au devenit o obișnuință, chiar o normalitate. Nu crezi? Mulți dintre noi cunoaștem persoane online, la școală, la muncă sau oriunde în comunitate și stabilim întâlniri romantice cu acestea, chiar dacă, în fond, suntem doar niște necunoscuți. Dar chiar și așa, care ar fi șansele ca tipul/tipa căreia tocmai i-ai cerut o întâlnire să fie vreun obsedat/vreo obsedată sau un criminal în serie? Ei bine, există și această posibilitate! Știi prea bine! Tocmai de aceea, înainte de a te vedea cu o persoană străină despre care nu știi concret... nimic, cel mai bine ar fi să-ți iei niște măsuri de siguranță.

Există câteva semne evidente care îți dovedesc că persoana alături de care ai ieșit la o primă întâlnire nu are tocmai intenții pure. Haide să vedem împreună în rândurile de mai jos care sunt acestea, dar și cum le poți face față!

 Imagine cu o femeie și un bărbat care se uită unul al celălalt și zâmbesc

Vezi și Top 5 minciuni pe care le zic bărbații, de fel, la prima întâlnire

Dacă face următoarele gesturi la prima întâlnire, e clar că trebui să fugi:

  1. Nu poate lăsa trecutul deoparte. Cel/cea alături de care ai o întâlnire vorbește continuu despre copilăria sa și despre dramele din trecut. Nu, nu este deloc un semn bun! Dacă acesta este modul în care alege să înceapă o conversație, ar trebui să te pregătești să faci pe terapeutul/terapeuta. Aceea persoană nu a reușit să-și vindece traumele trecutului și, cel mai probabil, doar are nevoie de sprijinul tău emoțional (sau al oricărei alte persoane).
  2. Își dă interesul... puțin cam prea mult. Se comportă ca și cum tu ai fi răspunsul tuturor rugăciunilor sale și este dispus/ă să-și declare iubirea eternă chiar de la prima întâlnire. Acesta este un semn clar că realitatea persoanei respective este distorsionată. Nu-și poate ține anxietatea sub control decât agățându-se cu orice preț de o altă persoană, care ar putea aduce un scop vieții sale. Are stimă de sine scăzută și îi lipsește cu desăvârșire simțul individualității.
  3. Încearcă din răsputeri să se amestece în viața ta. S-ar putea ca persoana care tocmai te-a scos la o întâlnire să considere că aveți o relație chiar dacă nu aveți una. El/ea încearcă din răsputeri să ți se amestece în viață și să cunoască fiecare latură a ta mult... mult prea repede. De exemplu, ți-ar putea cere să îl/o inviți la reuniunile clasice de familie sau te-ai putea trezi cu el/ea la ușă într-o zi oarecare. O astfel de persoană tinde să devină obsesivă și chiar lipicioasă atunci când nu este cazul, așa că pregătește-te să-ți stabilești noi limite!
  4. Nu oferă respect chelnerilor sau altor persoane prezente la întâlnirea voastră. Nu contează dacă ați ieșit la un restaurant extravagant sau la o simplă plimbare prin parc. El/ea ar trebui să se comporte frumos și respectuos cu toate persoanele care vă servesc sau luați contact. Dacă își permite să îi trateze pe alții urât, cel mai probabil că va face acest lucru și cu tine... curând! Dacă întâlnirea ta devine jenantă din cauza comportamentului său nepotrivit, fugi, fugi cât de țin picioarele!
  5. Nu aveți aceleași credințe și valori. Persoana alături de care ai ieșit la întâlnire pune întrebări care dezvăluie faptul că nu aveți aceleași valori și credințe. De exemplu: Vrei copii? Ce mașină conduci? Mergi duminica la Biserică? Genul acesta de întrebări zic multe despre personalitatea și caracterul persoanei în cauză. Dacă simți că nu te potrivești el/ea, mai bine îi spui, pur și simplu, asta. Nu are rost să-ți pierzi timpul!

Tu ce părere ai? Te-ai confruntat vreodată cu un astfel de comportament la o primă întâlnire? Dacă da, cum ai reacționat? 

Citește și: Sfaturi pentru prima întâlnire: nici nu te gândi să spui aceste cuvinte!

Surse articol: Yourtango, Flipboard, Mindbodygreen

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Regula „celor patru R”. Ce se întâmplă când te întâlnești cu aceste mecanisme care distrug relațiile
Regula „celor patru R”. Ce se întâmplă când te întâlnești cu aceste mecanisme care distrug relațiile
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?
Incepe quiz
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.