Dacă faci asta, vei reuși, cu siguranță, să treci peste fosta ta mare iubire

Dacă faci asta, vei reuși, cu siguranță, să treci peste fosta ta mare iubire

Alida Enache

Ți-ai făcut, în sfârșit, curaj să renunți la aceea persoană care nu era potrivită pentru tine, aceea persoană pe care, deși o iubeai foarte mult, ți-a frânt inima în mii de bucățele. E greu să renunți la o persoană pe care o consideri toată viața ta, pentru care ai fi dat orice!

E greu să lași în urmă toate momentele petrecute împreună, chiar dacă acestea nu au fost cele mai fericire... Vine o zi când trebuie să oprești această suferință și să pui stop unei astfel de relații toxice. Deși la început va părea foarte greu și te vei simți foarte rău, această decizie a fost cea mai bună din viața ta!

Femeie suferindă care sta în geam

Ți-ai făcut curaj, în sfârșit, să renunți la acea persoană care ți-a sfâșiat sufletul, iar acum e momentul să o iei de la capăt și să te aduni.

Vezi și cele 25 de semne care îți arată că ești într-o relație nesănătoasă

Este foarte greu să treci printr-o despărțire și uneori parte imposibil să elimini acea persoană în totalitate din viața ta. Dar lucrurile nu stau chiar așa. Orice e posibil, până la urmă, nu? Există anumite reguli pe care, dacă le vei pune în aplicare și le vei respecta întocmai, îți vor face despărțirea mai ușoară.

Cum să treci peste fosta ta mare iubire

1. Regula ”fără contact”

Trebuie să întrerupi orice contact cu fostul tău. Deși pare o adevărată provocare, cu siguranță vei putea face acest lucru. Trebuie doar să vrei! Dacă vorbim despre o lungă căsnicie, o casă comună și copiii, poți lăsa avocatul să se ocupe de toate chestiunile juridice. Tu trebuie doar să nu-l suni, să nu-i trimiți e-mailuri sau mesaje, să nu-l mai urmărești pe rețele de socializare și să-l eviți cu orice preț. Ai nevoie de timp să treci peste o astfel de despărțire, ai nevoie de timp să suferi, ai nevoie de timp să înțelegi ce s-a întâmplat. Dacă tu vei continua să menții contactul cu fostul tău, nu vei face decât să te amăgești și să încetinești procesul de vindecare sufletească.

2. Adu-ți aminte de ce v-ați despărțit.

Este foarte important să-ți reamintești, de fiecare dată când îi simți lipsa, că v-ați despărțit din anumite motive. Adu-ți aminte că te-a făcut să suferi. Adu-ți aminte că ai încercat să salvezi relația de atâte ori și că nu ai reușit niciodată. Adu-ți aminte că dragostea nu înseamnă suferință. Meriți o persoană care să te facă fericită și nu o vei putea găsi niciodată dacă tu ești cu gândul la fosta ta relație.

3. Ignoră-ți impulsurile.

Da, își este dor de el și ai vrea să îl suni. Să-i mai auzi măcar o dată vocea. Dar chiar și așa, ce crezi ca ți-ar putea spune? Crezi că ar putea rezolva ceva? Dacă ați ajuns în acest punct, este clar că nu mai există cale de întoarcere. Încearcă să-ți controlezi impulsurile, căci ele te vor pune în situații neplăcute. Este normal să își fie dor de acesta și să simți nevoia să comunici cu el, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebuie să-l suni.

4. Renunță la toate lucrurile care îți aduc aminte de el.

Renunță la tot ceea ce-ți amintește de el, fie că e vorba de un tricou, un film sau de mâncarea voastră preferată. Renunță la tot și caută activități care să te țină ocupată. Dacă mintea ta este ocupată cu alte lucruri, atunci nu vei avea timp să te gândești la el. Mai mult, dacă nu-i vei mai vedea lucrurile prin casă, nu-ți vei mi aduce aminte așa des de el. Poți merge la shopping sau îți poți căuta noi hobby-uri. Sună-ți vechii prieteni și invită-i la cafea. Poți învăța o nouă limbă sau poți lua cursuri de dans. Poți face orice… absolut orice îți face ție plăcere! E momentul să te axezi pe propria persoană.

Despărțirile sunt grele, dar nu imposibile. Atunci când îți dai seama că nu mai ai ce caută lângă acea persoană, trebuie să faci orice pentru a pleca de lângă ea. Tu ai trecut printr-o despărțire? Cum ai reușit să depășești suferința?

Citește și: Te rog să nu te întorci niciodată la cel care ți-a făcut inima să plângă, nu mai ai ce căuta lângă acea persoană

Surse articol: Bestlifeonline, Greatist, Insider

Surse foto: iStock

Articolul urmator
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
Treci repede peste despartiri?
Incepe quiz
Treci repede peste despartiri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.