De ce ar fi mai bine să dormiți în paturi separate

De ce ar fi mai bine să dormiți în paturi separate
Ramona Jurubita

Somnul în doi este liniștitor și îți oferă confortul de care ai nevoie pentru o noapte fără griji. Mulți oameni aleg să doarmă lângă partener/ă, fiindcă se gândesc la beneficiile aduse de luarea unei astfel de hotărâri: crește apropierea dintre ei, se cunosc mai bine, se obișnuiesc mai repede unul cu altul și cu tabieturile celuilalt. Totuși, există și persoane care întâmpină dificultăți când vine vorba de un somn în cuplu, iar motivele pot fi numeroase: sforăitul celuilalt, vorbitul în somn, căldura, orele diferite de mers la culcare, obiceiul celuilalt de a sta pe telefon înainte să adoarmă.

Tu cum procedezi când ești într-o relație? Ai un dormitor separat sau îți place să îți împarți patul cu jumătatea ta? Poate acum ți se pare greu de digerat o astfel de variantă, dar chiar este adevărat că te poți simți mai bine dacă dormi singur/ă.

Anumite studii arată că soții care nu își petrec toate nopțile împreună au șanse mai mici să divorțeze, în timp ce partenerii care dorm mereu unul lângă altul sunt mai predispuși la despărțire.

Parteneri speriați care dorm în paturi separate, dar în același dormitor.

Din cauza diferențelor dintre ei, pot apărea conflicte, iar separarea este mai aproape decât s-ar aștepta. De ce nu ar dormi în camere alăturate dacă au destul timp de petrecut împreună pe parcursul zilei?

Statisticile arată că una din trei persoane se simte mai bine dacă nu se înghesuie cu partenerul/a în același pat îngust, dacă nu duce lupte aprige cu el/ea pentru a „cuceri” pilota și dacă nu își suportă unul altuia sforăitul. Vezi mai jos beneficiile dormitului în paturi separate:

1. S-ar putea să te odihnești mai bine Vezi galeria foto » 2. Este posibil ca relația ta să se îmbunătățească 3. Sănătatea ta nu se va afla în pericol

Surse foto: Pexels, Unsplash, iStock, Pexels, Unsplash, Unsplash, Pexels

Surse articol: BrightsideBettersleepWashingtonpost

Articolul urmator
Locuitul împreună, dar separat, poate fi cheia pentru relațiile de succes și de lungă durată
Locuitul împreună, dar separat, poate fi cheia pentru relațiile de succes și de lungă durată
Care anotimp ti se potriveste cel mai bine?
Incepe quiz
Care anotimp ti se potriveste cel mai bine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.