De ce căsătoriile sunt mai fericite când soțiile sunt un pic mai slăbuțe decât soții lor

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Ideea că numărul de kilograme joacă un rol important în cadrul unui mariaj pare ciudată, dar, cu toate acestea, există dovezi care susțin această afirmație. Conform unui studiu, căsătoriile sunt mult mai fericite atunci când soțiile sunt un pic mai slăbuțe decât soții lor.

În cadrul cercetării au participat mai mulți tineri căsătoriți și au fost rugați să completeze, o dată la patru ani, un chestionar despre cât de satisfăcuți sau nu sunt în relația lor. Oamenii de știință au analizat rezultatele și, în medie, căsătoriile în care soția era mai slabă decât soțul, au ieșit mai fericite.

Studiul s-a bazat pe analiza indicelui de masă corporală al cuplurilor, care se calculează folosind greutatea și înălțimea. Este de menționat și faptul că cercetătorii nu au evidențiat faptul că femeile ar trebui să urmeze o dietă extremă pentru a ajunge la anumită o formă fizică, ci doar modul cum ar putea influența greutatea partenerilor relația.

Colaj de imagini cu Chris Pratt și fosta lui soție, Anna Faris, în stânga în anul 2017, iar în dreapta in anul 2009

Surse foto: Getty

Femeile percep atractivitatea diferit față de bărbați

În cadrul unui alt studiu, mai multor bărbați și femei li s-au prezentat 100 de fotografii și li s-a cerut să spună cât de atractivă consideră că este persoana din imagine. Cei mai mulți dintre bărbați au avut răspunsuri similare, în timp ce în cazul femeilor, rezultatele au variat.

Printre calitățile pe care le-au preferat bărbații, s-au numărat talia subțire și capacitatea de seducție, în timp ce femeile au favorizat bărbații slabi și musculoși. O imagine, ce înfățișa același bărbat a primit scoruri diferite din partea femeilor care au participat la acest sondaj, fapt ce demonstrează că alegerile pot fi felurite.

Citește și: 9 mituri în care ne-au făcut să credem în filmele romantice și cum ne deteriorează ele relațiile

Instinctele primare și evoluția

În Epoca de Piatră, femeile considerau că bărbații sunt vânători viguroși, care le pot proteja în fața pericolelor și pot furniza hrană familiei. Acesta poate fi și motivul pentru care, în mod inconștient și instinctual, femeile tind să fie mai atrase de bărbații mai înalți și mai corpolenți.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies)

Cu toate că studiul a relevat faptul că multe cupluri au avut rezultate similare, au fost și excepții, deoarece există mulți alți factori care joacă un rol important într-o căsnicie fericită - sănătatea mentală, viața socială, cea intimă, veniturile, etc.

 Starul YouTube Nabela Noor, alături de soțul ei, Seth Martin

Starul YouTube Nabela Noor, alături de soțul ei, Seth Martin. Sursa foto: Instagram

Acest lucru demonstrează că, indiferent de silueta și statura unei femei, ea poate fi împlinită și fericită alături de partenerul potrivit pentru ea.

Surse articol: BrightSide / Livescience / ABCNews

Surse foto: Getty, Instagram

Articolul urmator Motivele evidente pentru care cuplurile care au animale de companie sunt cele mai fericite din lume

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.