De ce e așa greu să ierți persoana care te-a înșelat

Ramona Jurubita

Trădarea este un gest care ar trebui să îi scoată imediat din viața ta pe oamenii care ți-au greșit. În mod normal, este de evitat reluarea prieteniei cu o persoană care te-a bârfit sau mințit și a relației cu un partener care a vorbit sau ieșit cu altcineva.

Este dureros, știu! Dar ar trebui să te gândești la tine. Ca să existe apoi un echilibru între mintea și sufletul tău, va fi nevoie să ierți și să te eliberezi de energiile negative pe care le-ai adunat. Ai grijă totuși să nu confunzi „iertarea” cu „împăcarea”. Cea din urmă nu ar trebui să existe decât dacă motivele sunt extrem de puternice.

În schimb, trebuie să ierți persoana care ți-a greșit, mai ales dacă nu vrei să ai remușcări o viață întreagă. Va fi un proces extrem de lung și poate vei înțelege mai greu de ce a fost să fie așa. Dar nu trebuie să te descurajeze gândurile pe care le ai, ci să îți impui să treci peste și să mergi mai departe.

Iată de ce este atât de dificil să nu mai ții supărare față de ființa care te-a trădat:

1. Curiozitatea îți va invada fiecare gând

1. Curiozitatea îți va invada fiecare gând

S-ar putea ca după despărțirea de un om infidel să te gândești obsesiv la noua lui viață. Vei dori să știi dacă a început o relație cu persoana care a intervenit între voi, dacă este fericit și îi vei urmări postările din mediul online. Este normal să nu îl uiți atât de ușor dacă te interesezi constant de starea lui amoroasă.

2. Te vei întreba dacă ai avut și tu o parte din vină

2. Te vei întreba dacă ai avut și tu o parte din vină

Motivele de înșelat pot fi multiple, iar dacă între voi nu s-au clarificat lucrurile, este normal să ai mustrări de conștiință. Poate vei crede că este doar vina ta sau că ai făcut un pas greșit în relație. Persoana iubită nu a fost singură în cuplul vostru, așa este. Dar oricât de mult ai fi greșit față de ea, nu ar fi trebuit să recurgă la infidelitate pentru a te pedepsi. Nu lăsa aceste gânduri să te macine și încearcă să mergi mai departe.

Citește și: Nu esti tu de vina... Cum incepe preludiul unei despartiri

3. Vei simți că nu ești de ajuns pentru un om

3. Vei simți că nu ești de ajuns pentru un om

O astfel de întâmplare te face să îți pierzi încrederea în tine și să ai impresia că și următorul partener te va înșela. Starea aceasta ar putea să persiste multă vreme, poate chiar până când vei găsi pe cineva care să îți alunge temerile. Ca să grăbești procesul de vindecare, ar trebui să depui eforturi în acest sens. Mersul la terapie, meditația și ieșirile cu prietenii ar putea fi de folos.

4. Vei realiza că iertarea este un proces lung

4. Vei realiza că iertarea este un proces lung

Deși ți-ai dori din toată inima să treci peste și să uiți tot ce a fost, anumite lucruri îți vor aminti de fosta jumătate. Când vei avea în minte imagini cu voi doi fericiți, nu vei înțelege cum s-a ajuns în această situație și cum a fost posibil să arunce la gunoi tot ce ați trăit. Va dura destul de mult până vei înțelege că aceste gânduri nu pot schimba situația și că nu trebuie să îți consumi energia degeaba.

Surse foto: UnsplashUnsplash, UnsplashUnsplashUnsplashUnsplash

Surse articol: ThoughtcatalogTalkspaceCafemom

Articolul urmator Da, e indicat să ierți pe cineva, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să rămână în viața ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.