Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

De ce este bine să faci dragoste dimineaţa

Sorina Corneanu

Beneficiile sexului de dimineaţă sunt multiple şi deja nu mai reprezintă un secret pentru nimeni - cel puţin aşa ar trebui! Dacă te-ai obişnuit să îţi începi ziua verificând telefonul şi noutăţile de pe reţelele de socializare, ar trebui să schimbi puţin rutina. Potrivit Lovehoney.uk, ziua ar trebui să înceapă cu un alt tip de antranament: amorul de dimineaţă, benefic nu doar pentru sănătate, dar şi pentru... productivitata la locul de muncă.

Beneficiile relațiilor intime de dimineaţă

Înlocuieşte orele petrecute la sală

Amorul de dimineaţă poate fi un exercițiu excelent pentru cuplurile tinere. Unele dintre beneficiile pe care le poţi obține în urma sexului de dimineaţă sunt:

- scăderea tensiunii arteriale;
- arderea caloriilor;
- menţinerea sănătăţii inimii;
- creşterea libidoului;
- evitarea accidentelor vasculare.

Cuplu in pat harjonindu-se

În plus, potrivit healthline.com, persoanele cu viață sexuală activă au obiceiuri alimentare mai sănătoase decât cei care sunt mai puțin activi sexual. Uită de alergarea în parc şi ia o pauză de la sală. O singură partidă la prima oră a dimineţii poate arde aproximativ 200 de calorii, lucru echivalent cu 15 minute pe alergare pe bandă. Sexul de dimineaţă, chiar şi doar o dată pe săptămână, te ajută să arzi 7.500 de calorii pe an, echivalentul alergării pe o distanţă de 120 de kilometri.

Te ajută să rămâi calmă întreaga zi

Poate eşti obişnuită să îţi începi ziua meditând. În cazul acesta, încearcă să te gândeşti la amor ca la o versiune fizică a meditației. Cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati au descoperit că sexul de dimineață este un eliberator natural de stres și poate avea efecte care durează cel puţin o săptămână. Practic, actul intim la prima oră este modalitatea perfectă de a-ţi asigura o stare interioară de calm.

Sexul întărește sistemul imunitar

Dacă răceşti des, ai un sistem imunitar slăbit şi ştii că te lupţi tot timpul cu infecţii virale, uită de medicamente şi optează să previi situaţiile neplăcute... prin sex. Cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati au ajuns la concluzia că persoanele care se culcă cu partenrii la prima oră au un nivel al imunoglobulinelor din organism cu 30% mai ridicat, protejându-le împotriva virusurilor.

Sexul de dimineaţă te ferește de riduri

Înainte să te grăbeşti să investeşti o avere în produsele de îngrijire a tenului, e bine să ştii că o partidă de amor de dimineaţă stimulează hormonul antiîmbătrânire. După un orgasm, hormonul antiîmbătrânire din sânge are un nivel de cinci ori mai ridicat decât în mod normal!

Înlocuieşte dependenţa de cofeină

Cafeaua nu este opţiunea cea mai sănătoasă pentru a începe o zi. Dragostea, în schimb, este! Şi nu doar o variantă mult mai plăcută de a-ţi începe ziua, dar şi una extrem de sănătoasă. Îţi va regla ritmul cardiac, te va ajuta să reduci tensiunea arterială, va întări şi stimula musculatura şi, cel mai important, va ajuta creierul să fie în cea mai bună formă! Aşa că nu mai amâna alarma, uită de cafea şi câştigă-ţi energia prin sex!

Eliberează hormonul fericirii

Oxitocina, cunoscută şi sub numele de „hormonul fericirii”, este eliberată în cantități mari în timpul sexului. Astfel, legătura emoţională dintre parteneri devine mai puternică și starea de bine se instalează pentru o perioadă mai îndelungată.

Potrivit Asociației Americane pentru Sănătatea Sexuală, beneficiile sexului de dimineață se resimt atât asupra relației de cuplu, cât și asupra stării generale de sănătate. 

Surse foto: Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (40)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta