De ce pleacă bărbații - șase motive pe care femeile le ignoră adesea, spuse din perspectiva masculină

De ce pleacă bărbații - șase motive pe care femeile le ignoră adesea, spuse din perspectiva masculină

Ramona Jurubita

Vei afla din rândurile de mai jos care este perspectiva bărbaților asupra acestei probleme...

Unele femei și-au format o idee greșită despre plecarea foștilor parteneri din viața lor și cred că ei au ales să le părăsească pentru acele domnișoare elegante și mândre care miros a pradă nouă, care sunt mai feminine, mai frumoase și mai sexy decât ele!

Dar nu! Majoritatea bărbaților ți-ar spune că nu este adevărat! Senzualitatea, viața intimă și frumusețea nu au nimic de-a face cu asta! O pasăre care zboară în înaltul cerului este frumoasă și, desigur, o poți admira de la distanță la nesfârșit, fără să îți dorești să o ai la tine acasă. La fel este și în cazul oamenilor - nimeni nu și-ar schimba persoana iubită cu o alta pe care o privește cu admirație de la distanță.

Bărbat care coboară scările unui imobil în timpul nopții, pe întuneric.

1. Primul motiv pentru care bărbații își părăsesc femeile este neglijența

Toată lumea știe ce este neglijența, nu? Nici un bărbat normal nu s-ar condamna la o sentință pe viață cu o femeie care îl neglijează, care își permite să nu îl respecte, crezând că îi va suporta totul, că va trece peste orice și că, în general, nu se va simți ofensat de această atitudine. Poate ea crede că așa trebuie să îndure el...

Ei bine, nu, dragi femei care vă transformați bărbații în animale de companie. Mai devreme sau mai târziu vi se va spune „la revedere”! Ar trebui să vă fie teamă de persoana care tace, pentru că are prea multă răbdare.

Un bărbat are stofă de conducător, este un câștigător, este ca un leu pe două picioare. Cum poți să faci dintr-un rege un câine?

2. Al doilea motiv pentru care bărbații își părăsesc femeile este invadarea spațiului personal (acest motiv este foarte important)

Dragi femei care, în mod egoist, credeți că dacă un bărbat locuiește, ia micul dejun, face dragoste și este căsătorit cu voi, nu ar trebui să aibă parte de spațiu personal și de timp liber... Nu este în regulă să controlați fiecare mișcare a soțului sau a iubitului. Bărbații voștri vor fugi de voi oriunde, chiar și la capătul lumii, chiar și în singurătate deplină și profundă, doar pentru a respira liber, fără să fiți în ceafa lui permanent! Nu vă sufocați partenerii!

Chiar dacă ești într-o relație serioasă și de lungă durată, dacă sunteți căsătoriți sau chiar aveți copii, nu-i pune „cătușe”, nu-i pune interdicții, pentru că acesta este sfârșitul vostru! Fiecare bărbat are nevoie întotdeauna timpul lui, propriul lui colț de liniște și pace în care tu nu ar trebui să te afli, propriul lui spațiu personal (PERSONAL, înțelegi?), dincolo de care nu ar trebui să treci niciodată!

Dorința de a vă apropia trupurile și sufletele este normală, dar o apropiere prea mare și permanentă strică totul. Lasă-ți bărbatul să se simtă liber în preajma ta și va fi fericit cu tine...

Dacă există femei care văd libertatea bărbaților ca pe o amenințare asupra relației, ar trebui să se relaxeze și să conștientizeze că nimeni nu le vrea partenerii. Multe probleme sunt, pur și simplu, imaginare. Nu este cazul să te gândești la ce este mai rău, ci să vezi avantajele acestei libertăți.

3. Al treilea motiv pentru care un mascul își părăsește femela este lipsa de recunoștință (poate părea un nimic, dar pentru el chiar contează)

Muncește și aduce bani în casă, îți cumpără haine, mâncare, îți oferă bijuterii, flori, un zâmbet, iar tu uiți să îi mulțumești? Spui „mulțumesc” pentru flori și cadouri, dar nu îi arăți apreciere și când face alte gesturi mărunte față de tine? Să nu crezi că recunoștința este de la sine înțeleasă și că îți poate citi gândurile. Folosește cuvinte de mulțumire pentru tot și pentru totdeauna!
Este o greșeală să crezi că „e treaba bărbatului să bată cuie, să muncească, să repare totul prin casă”. Într-o relație este nevoie de respect, iar discriminarea de gen nu are ce căuta acolo.

Lipsa de respect provoacă de cele mai multe ori lipsă de respect, la rândul său! Ține minte acest lucru!
La fel de ușor ar putea și ei să spună: „Ei bine, o femeie plânge și plânge. Ce-mi pasă mie? Așa sunt femeile!”

Trebuie să îi mulțumești partenerului și pentru lucruri care nu par a merita mulțumire. Arată-i că-l apreciezi și va dori să facă mai mult pentru tine...

4. Cel de-al patrulea motiv este neglijarea și abandonu

Dintr-un motiv oarecare, unele femei cred că dacă un bărbat se trezește în același pat cu ele timp de câțiva ani, nu mai au de ce să încerce, zi de zi, să îl cucerească. Ce fel de gândire este asta?

Dacă vrei să trăiești cu un om pe viață, atunci încearcă să te machiezi în fiecare zi, să te îngrijești, să te dai cu parfum și, de fiecare dată, cu sau fără ocazie, să apari aranjată din cap până în picioare în fața lui, astfel încât nimic altceva în afară de tine să un mai existe pentru el în acele clipe.

„Lasă-l să se uite” – ar spune o femeie relaxată, care este prea leneșă să depună eforturi pentru bărbatul ei. Și el va căuta în altă parte ceea ce nu vede la ea...
Pentru un EL este deosebit de frustrant să vadă că partenera lui arată că o zeiță când iese în oraș, dar acasă nu se îngrijește aproape deloc.

5. Al cincilea motiv este lipsa iubirii (poate cel mai înfricoșător și mai simplu motiv - el nu te iubește, nu e al tău, tu nu ești a lui)

Dacă te afli în această situație, renunță! Toată lumea are dreptul la o greșeală și, oricât de dureros ar suna, toți putem fi la un moment dat greșeala altcuiva.

Lipsa de iubire nu este un motiv, ci o sentință. Dacă bărbatul tău nu te iubește și nu te-a iubit niciodată, dacă stă cu tine din obligație, atunci renunță să mai citești acest text. Nu este scris pentru tine!

6. Al șaselea motiv pentru care bărbații pleacă este pentru că nu se simt bine în preajma ta

Dacă o femeie are tot timpul o dispoziție proastă, este mereu nemulțumită de ceva și transformă orice motiv de bucurie în motiv de supărare, atunci bărbatul va evita să stea în preajma ei, apoi va întârzia acasă și, în final, o va părăsi.

O femeie trebuie să fie ca un zâmbet care îl însoțește mereu. Femeia este bucurie, energie, putere pentru bărbatul ei. Este singura persoană din lume la care ar trebui să vrei întotdeauna să te întorci acasă pentru a bea cu ea un pahar de șampanie când sărbătorești un succes și un pahar de coniac dacă ai avut parte de un eșec.

Nu este deloc ușor să trăiești într-o lume în care totul este complicat. N-aș vrea ca soția mea să aștepte totul de la mine și ea să nu ofere nimic în schimb, dar nici să văd că se întâmplă tocmai invers.

Probabil că unele dintre voi veți contrazice toate acestea, spunând că nimic nu are sens. Și că, de fapt, cauza abandonului masculin este frumusețea picioarelor lungi, acoperite de fustele scurte sau comportamentul necuviincios al altor femei care vor să vă fure partenerii.

Vreau doar să înțelegeți că fiecare privește din propria perspectivă. Noi am privit prin ochii unui bărbat și , sincer și direct vă spunem, niciun model cu picioare lungi și fustă scurtă nu ar putea vreodată să fure dintr-o relație sau dintr-o familie un om care se bucură să vină zi de zi acasă...

Citește și: Soțul meu m-a părăsit pentru că aveam prea mult păr pe corp

Sursă de inspirație pentru articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
11 lucruri cheie pe care bărbații adevărați le fac diferit de narcisiști
11 lucruri cheie pe care bărbații adevărați le fac diferit de narcisiști
Cu ce vedeta masculina te identifici?
Incepe quiz
Cu ce vedeta masculina te identifici?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (40)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.