Să treci peste o despărțire nu înseamnă că trebuie să-ți găsești un nou iubit. Și suferința are rolul ei. Dă-ți timp!

Să treci peste o despărțire nu înseamnă că trebuie să-ți găsești un nou iubit. Și suferința are rolul ei. Dă-ți timp!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Despărțirea nu este ușoară pentru nimeni, mai ales atunci când persoana de care te desparți a reprezentat întreaga lume pentru tine.

Mulți dintre noi am simțit că Universul s-a sfârșit când o persoană dragă ne-a spus „adio”. Măcar o dată, majoritatea am trăit abandonul, disperarea de a fi părăsiți și am simțit că cineva care a promis să ne protejeze ne sfâșie inima.

Toți ne-am pus sufletul pe tavă înaintea cuiva care nu a fost dispus să facă același lucru pentru noi. Uneori am fost nevoiți să ne depărtăm noi de o persoană pe care o iubeam, pentru că ne făcea prea mult rău.

femeie inima

Întrebarea este: câți dintre noi nu ne-am grăbit să căutăm o nouă relație, ca să avem sentimentul că am încheiat-o pe cea veche?

Dar aceasta este o greșeală. A trece peste suferință și despărțire, deci a merge mai departe, nu înseamnă să-ți cauți imediat o nouă iubire. Ba chiar această grabă de a intra într-o altă relație ne poate face mai mult rău decât bine.

O nouă relație nu te poate vindeca de cea veche

Poate că cel mai ușor mod de a uita de rănile noastre este să ne aruncăm într-o aventură, să căutăm un nou partener. Dar acest lucru nu înseamnă ca rănile se vindecă, ci se pot adânci și mai tare.

A trece mai departe cu adevărat înseamnă să dai drumul lucrurilor care te-au făcut să suferi, să lași lumina să pătrundă în casa ta după o lungă perioadă de întuneric și furtună. Vei putea spune că ai trecut mai departe când te vei regăsi, când îți vei lua viața înapoi.

Adevărata dovadă a faptului că ai trecut peste o despărțire nu este să-ți găsești un alt bărbat, ci să lași suferința să se manifeste, pentru că ea te transformă.

Lucrează cu tine, ai grijă de sănătatea ta, treci peste nesiguranță și neîncredere, pornește în căutarea idealurilor tale. Numai așa vei fi pregătită să primești în viața ta pe cineva care să te aprecieze la adevărata ta valoare și să vrea să te facă fericită.

Lasă timp înainte să cauți o nouă relație

respinge

Trebuie să înțelegi că faptul de a fi cu cineva nu definește starea ta de fericire. Dacă acea persoană nu ți se potrivește, îți poate face mai mult rău decât bine.

Așa că, atunci când te vindeci încă după o persoană care a plecat, nu te repezi orbește într-o nouă legătură. Lasă timpul să acționeze și rănile să se închidă. Înțelege că a fi o vreme singură este cel mai bun lucru pentru tine.

Ca să te vindeci cu adevărat de suferința unei despărțiri, nu ai nevoie de angajamente față de o nouă persoană, ci doar față de tine.

Dacă nu vrei să faci aceeași greșeală ca în fosta ta relație, este necesar să-ți schimbi perspectiva asupra vieții, dragostei și relațiilor. Or, acest lucru nu se poate întâmpla dacă intri imediat după despărțire într-o altă legătură și te preocupi de nevoile altei persoane, mai mult decât de ale tale.

Suferința te va ajuta să înțelegi că doar tu ești responsabilă de propria fericire și că trebuie să-ți dai timp înainte să iubești din nou.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Seed cycling: ce înseamnă și ce efecte are asupra hormonilor
Seed cycling: ce înseamnă și ce efecte are asupra hormonilor
Treci repede peste despartiri?
Incepe quiz
Treci repede peste despartiri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.