Este pacat sa faci dragoste in post? Iata ce spune Biserica!

Este pacat sa faci dragoste in post? Iata ce spune Biserica!

Viorica Ghinea, redactor

Zilele de post nu se adreseaza doar domeniului gastronomic, ci si celui erotic, avand in vedere ca in aceasta perioada trebuie sa se curete atat trupul, cat si sufletul. Iar in Saptamana Patimilor cu atat mai putin sunt vazute cu ochi buni de catre Biserica relatiile trupesti, insa exista si preoti care sunt mai deschisi la acest aspect, mai ales daca cuplul este cununat religios. Cum acest subiect a cunoscut numeroase contradictii de-a lungul timpului, este necesar sa lamurim daca este pacat sa faci dragoste in post sau nu. Descopera in randurile urmatoare ce spune Biserica despre sexul in post!

E pacat sa faci dragoste in post sau nu?

cuplu in intimitate

Zilele de post reprezinta o provocare mare pentru cei care nu reusesc sa se abtina de la activitati sexuale de obicei. Biserica ne indeamna sa renuntam la ele macar in Saptamana Mare pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu. De altfel, desfranarea este considerata una dintre cele mai rele patimi pentru ca stapaneste cu usurinta pe oricine. Insa preotii nu interzic cu desavarsire sa faci dragoste in post, in special daca esti casatorita, iar sotul tau te doreste mult. In acest mod Biserica sugereaza faptul ca nu incurajeaza problemele in familie, cum ar fi preadesfranarea (termenul face referire la inselat) si certurile.

cuplu in intimitate

Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia.", conform crestinortodox.ro. Mai mult de atat, cartile sfinte nu recomanda despartirea de o persoana necredincioasa, dimpotriva. „Daca un frate are o femeie necredincioasa, si ea voieste sa vietuiasca cu el, sa nu o lase. Si o femeie, daca are barbat necredincios, si el binevoieste sa locuiasca cu ea, sa nu-si lase barbatul. Caci barbatul necredincios se sfinteste prin femeia credincioasa si femeia necredincioasa se sfinteste prin barbatul credincios." Totusi, nu ar trebui sa iei aceste lucruri ca pe un pretext pentru a-ti spune ca nu este pacat sa faci dragoste in post. Solutia pe care au gasit-o preotii la dorintele carnale consta in post, rugaciune si activitati de zi cu zi. Astfel mintea este ocupata si nu mai are timp sa se gadeasca la desfatari trupesti.

In concluzie, este pacat sa faci dragoste in post, cu atat mai mult daca nu esti casatorita religios. Biserica le recomanda celor casatoriti sa reziste poftelor sexuale in perioadele de post. Daca apar tensiuni in cuplu, pot sa guste din ele, insa nu fara regrete.

 

Articolul urmator
Ce trebuie să faci neapărat după o despărțire, conform specialiștilor
Ce trebuie să faci neapărat după o despărțire, conform specialiștilor
Ce pacat capital esti?
Incepe quiz
Ce pacat capital esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.